TRENER DINAMA

Ante Čačić: Bit će mi lakše protiv Hajduka i u Ligi prvaka nego protiv Varaždina

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Ante Čačić održao konferenciju za medije uoči uzvrata protiv Ludogoretsa
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Ante Čačić održao konferenciju za medije uoči uzvrata protiv Ludogoretsa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Ante Čačić održao konferenciju za medije nakon utakmice s Hajdukom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trener Dinama Ante Čačić na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice s Rijekom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trener Dinama Ante Čačić na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice s Rijekom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Trener Ante Čačić održao konferenciju nakon utakmice protiv NK Slaven Belupo
17.10.2022.
u 07:00
Igrač Varaždina Kolarić priznao je svom prezimenjaku sucu Kolariću da prekršaja na njemu nije bilo. Matija, svaka čast!
Pogledaj originalni članak

Dramatičnu utakmicu igrali su Dinamo i Varaždin, na kraju su plavi uspjeli preokrenuti rezultat i pobijediti s 3:1. S pravom se Dinamov trener Ante Čačić pribojavao tog susreta, ponovno su Varaždinci namučili njegovu momčad uoči važnih utakmica. No, sad plavi mogu mirno na derbi u Split koji se igra u petak.

Inače je u HNL-u teško predvidjeti s kojim će sastavom plavih Ante Čačić započeti utakmicu, a sad je to bilo još teže otkriti s obzirom na to da je bilo ozlijeđenih i umornih igrača nakon teške utakmice sa Salzburgom.

Varaždin s igračem manje

Ipak su zaigrali i Ristovski i Mišić premda su bili upitni, uz Josipa Šutala stoper je bio Lauritsen, Ljubičić je dobio priliku na svojoj poziciji u veznom redu, Štefulj je bio bek, umjesto "kartoniranog" Ivanušeca krenuo je, očekivano, Baturina, u napadu Drmić, na desnom krilu Bočkaj, na lijevom Špikić, a Oršića i Ademija nije bilo ni na klupi.

Zanimljivo je bilo kod Varaždina, kad je stigao prvi službeni zapisnik utakmice, da kod gostiju nije bilo Tonia Teklića, jednog od najboljih igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva, no potom je stigao ispravak, Teklić je ipak bio u udarnoj postavi, a iz nje je, pa i s klupe, ispao Šego.

Dinamo je bio blizu pogotku već u petoj minuti, Mišić je sjajno proigrao Špikića, koji je zaobišao vratara, ali su Varaždinci ipak uspjeli blokirati. No, u devetoj minuti zabio je Varaždin. Teklić je lijepo prošao, Kolarić ubacio, lopta se od Banovca odbila do Brodića koji je lako svladao Livakovića za vodstvo gostiju. Strijelac Brodić, nekadašnji igrač plavih, nije slavio pogodak, a u 18. minuti mogao je doći i do drugoga, no nije bio dovoljno precizan.

U 33. minuti Varaždin je ostao s igračem manje, Herrera je već u petoj minuti dobio prvi, a u 33. drugi žuti karton nakon starta na Ristovskom.

Čačić je u nastavku uveo Moharramija i Marina, no prvi je zaprijetio Varaždin, udarac Banovca zaustavio je Livaković. Na drugoj strani sam je bio Baturina, ali nije pogodio vrata.

Sudac Kolarić u 58. minuti dosudio je jedanaesterac na igraču Kolariću nakon starta Livakovića i dogodio se najljepši trenutak – igrač Kolarić priznao je sucu Kolariću da prekršaja nije bilo! Svaka čast Matiji Kolariću, iako bi se i VAR provjerom vidjelo da nije bilo prekršaja!

Briljantni Petković

U 63. minuti Bruno Petković ugurao je loptu u mrežu, samo minutu nakon što je ušao, ali je pogodak poništen jer je prije toga Petković napravio prekršaj. No, u 70. je Petković ponovno pogodio, Drmić je odlično prošao i ubacio, a Petković glavom poslao loptu u mrežu za 1:1. U 78. minuti Dinamo je došao do preokreta, Petković se pred vratima oslobodio, našao samog Baturinu koji je pogodio s deset metara. U sudačkoj nadoknadi Jelenić je srušio Ljubičića i plavi su imali jedanaesterac, koji je Petković u trećoj minuti nadoknade pretvorio u konačnu 3:1 pobjedu.

- Došli smo s namjerom da dobro igramo i pola sata bili smo dobri, do isključenja, a poslije je sve bilo teško, a bilo bi tako i da smo bili kompletni. No, borili smo se, izdržali do ulaska Petkovića - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

- Rekao sam da će nam Varaždin biti neugodan suparnik nakon pražnjenja u Europi. Taj drugi karton nam je olakšao situaciju na terenu, na kraju smo uspjeli u zadnjih pola sata, igrači s klupe donijeli su bitan pomak, naročito Bruno. Puno je utakmica iza nas i moram biti zadovoljan, imamo 34 boda od 36 mogućih, a sad dolaze dva derbija i dvije europske utakmice, no bit će mi lakše jer za njih ne treba posebno motivirati igrače - rekao je Ante Čačić. 

>> Policija trpa u maricu navijače Hajduka

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
11:48 17.10.2022.

naravno da će biti lakše protiv Hajduka kojem je utrpano 8 komada u zadnje 3 tekme... OSIM ako se kao u aktualnim zadnjim kolima, ne umiješa konobar Kustić i sa sucima udijeli Hajduku kakav poguranac (neki penal, crveni, produžetak dok god Hajduk ne zabije gol i sl)..... Sa suđenjem kakvo ima u zadnjih par tekmi protiv njih nemaju šanse ni Real ili Man City..... Uostalom, ipak su Jakopušićevi prethodnici znali plaćati za 'pošteno suđenje'...uzalud

Avatar markoii123
markoii123
12:29 17.10.2022.

Ante,sretno u Splitu,to će biti tvoj diplomski rad za ovaj dio karijere. Ako se dolje izbori neriješeno ili čak pobjeda to će biti dovoljno za ovu polusezonu. Držimo fige i sretno.