oproštaj od europe

Ante Čačić: Poraz je ružan, ali ovo neće biti naš "sprovod"

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Ante Čačić: Poraz je ružan, ali ovo neće biti naš "sprovod"
24.07.2015.
u 10:54
Igor Tudor: 
Nije bilo upitno da smo kvalitetniji, ali u Zagrebu smo bili još umorni i 'teški'
Pogledaj originalni članak

Tužno je okončana europska pustolovina nogometaša Lokomotive. Iako su na uzvrat kod PAOK-a u Solun lokosi otputovali puni optimizma, doma se vraćaju potišteni i utučeni, zauvijek će pamtiti ovo grčko gostovanje. PAOK je, naime, pobijedio čak sa 6:0 (4:0) i tako nadoknadio 1:2 minus iz prve utakmice u Zagrebu. Momčad našeg trenera Igora Tudora potvrdila je ulogu favorita i projurila kraj nemoćne Lokomotive u 3. pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu.

Već u 14. minuti - 3:0

U Solunu, pred 17.000 vatrenih domaćih navijača, lokosima se dogodilo upravo ono čega su se najviše pribojavali.

- Samo da ne primimo pogodak u prvih 20-ak minuta – uglas su govorili nogometaši Lokomotive uoči uzvrata.

A semafor je već u 14. minuti pokazivao 3:0 vodstvo PAOK-a! Domaćin je furiozno krenuo, ova im je utakmica mnogo značila. Tudor je "pomilovao" Španjolca Lucasa Pereza i vratio ga u momčad, a ovaj mu je uzvratio vodećim pogotkom i izvrsnom igrom, bio je nerješiva zagonetka za lokose.

- Utakmica nije praktički ni počela, a mi smo već bili u minusu od tri gola! Napravili smo previše tehničkih pogrešaka, ovo je mlada momčad koja nije mogla izdržati agresiju domaćina. PAOK je odigrao odlično i iskazao kvalitetu. Sad su zabili sve ono što nisu u Kranjčevićevoj i potvrdili su ulogu favorita. Iako je poraz težak i izgleda grubo, ne smijemo ga shvatiti tragično, neće ovo biti "sprovod" naše momčadi. S Europom smo se oprostili, ali unatoč ovoj ružnoj šestici u našoj mreži, možemo biti zadovoljni igrama do Soluna, upisali smo dvije pobjede, remi i poraz – rekao je trener Lokomotive Ante Čačić.

Zašto ste već u 25. minuti promijenili stopera Prengu?

- Morao sam nešto napraviti. Gubili smo s 0:3 i više nismo znali trebamo li napasti ili se braniti da ne dobijemo 'porciju'. Odlučio sam se za uvođenje napadača Mišića, želio sam da zabijemo gol, igrali smo s trojicom u obrani i s trojicom napadača, ali na žalost nismo uspjeli. PAOK je bio prejak za nas, nije nam dopustio da iskažemo naše vrline.

Bilo je lijepo dok je trajalo

Je li vam ovo najteži poraz u karijeri.

- Jednom sam s Interom izgubio od Hajduka s 1:7... Ali, ponavljam, ne doživljavam ovaj teški poraz tako tragično. Europa je sad završena priča, bilo je lijepo dok je trajalo i moramo se okrenuti domaćem natjecanju – rekao je Čačić.

Trener PAOK-a, Igor Tudor, blistao je od zadovoljstva nakon uspješnog debija pred svojim navijačima:

- Najvažnije je da smo se u ovih sedam dana osvježili i poboljšali fizičko stanje. Nije upitno da smo kvalitetniji, ali u Zagrebu su moji igrači bili još umorni i 'teški' od priprema – rekao je Tudor.

>>Grčka tragedija Lokomotive: PAOK pobijedio sa 6:0!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr