PLAVI AS PROIGRAO

Ante Čačić smiruje euforiju: Još je rano za previše hvale na račun Brune Petkovića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Trening nogometaša Dinama u Moravskim Toplicama
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
?etvrti dan priprema nogometaša Dinama u Moravskim Toplicama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo poveo protiv Hajduka, Petković zabio za 1:0
26.06.2022.
u 22:26
- Zadovoljan sam jer ozljeda i svi nastavljaju ritmom koji nas čeka. Dobro, ove utakmice su i prilika da igrači koji su manje igrali, koje nisam imao prilike upoznati s obzirom da sam došao na kraju prvenstva.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je odigrao svoju prvu od tri utakmice na pripremama u Sloveniji, u Lendavi su plavi s 3:0 pobijedili trećeplasiranu momčad Sjeverne Makedonije Škendiju 3:0.

U početnoj postavi našla su se dva ovoljetna pojačanja, Robert Ljubičić kao defenzivni vezni, te Josip Drmić u vrhu napada, dok treći, Boško Šutalo još nije spreman.

Raspoloženi Petko, prvijenac Drmića

Ljubičić se predstavio dobrim udarcem ljevicom već u devetoj minuti, pucao je ljevicom s 30 metara, malo pored vratnice, a u 16. minuti Drmić se predstavio svojim prvim pogotkom nakon odličnog prolaska i precizne Špikićeve lopte.

U drugom dijelu plavi su igrali s novih 11 igrača i ponovno vrlo brzo stigli do pogotka. Petković, kapetan plavih u drugom dijelu, odično je prošao kroz dva suparnička igrača, sjajno proigrao Andrića, a ovaj zaobišao vratara i precizno pogodio za 2:0 vodstvo Dinama u 54. minuti. Za konačnih 3:0 pobrinuo se raspoloženi Bruno Petković, primio je loptu na 16 metara, nakon driblinga precizno pogodio donji kut u 81, minuti.

Dinamo je bio bolji, zaslužio ovu prvu pobjedu u sezoni, iako je u drugom dijelu i Nevistić morao dvaput spašavati, ali isto tako su i plavi mogli postići još pokoji pogodak.

Dinamo je igrao u sastavu: Zagorac – Moharrami, Theophile, Lauritsen, Štefulj – Ademi, Ljubičić – Emreli, Tolić, Špikić – Drmić (drugih 45 minuta: Nevistić, Ristovski, Dilaver, Perić, Bočkaj, Jurić, Mišić, Gojak, Menalo, Petković, Andrić)

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo poveo protiv Hajduka, Petković zabio za 1:0

- Zadovoljan sam jer ozljeda i svi nastavljaju ritmom koji nas čeka. Dobro, ove utakmice su i prilika da igrači koji su manje igrali, koje nisam imao prilike upoznati s obzirom da sam došao na kraju prvenstva, prilika da malo vidim i osjetim na koji način i kako dalje usmjeravati trenažni proces i koji igrači mogu odgovoriti zahtjevima - rekao je Ante čačić nakon utakmice, zadovoljan učinkom napadača koji su postigli sva ti pogotka, a sjajan je bio je Petković:

- Petković od prvog dana radi ozbiljno, za očekivati je da će mu se to vratiti. Rano je za previše hvale ili kuđenja, u ovoj fazi smo imali i dosta tehničkih grešaka u igri što je normalno za fazu u kojoj se nalazimo. Veseli što su sva tri pogotka postigli igrači koje imamo u vrhu napada. Sad im je to pošlo za rukom, ali, kažem, prerano je još za neke preciznije dojmove o pojedincima i o onome kako u konačnici trebamo izgledati. Najvažnije je da smo energetski odradili oba poluvremena - dodao je Čačić.

Franjić: Uvijek uz Dinamo

Dinamo se polako kompletira, jučer su se plavima u Sloveniji priključili reprezentativci Livaković i Oršić i gledali svoje suigrače, danas će se doći i Josip Šutalo. No, zna se da su bez jednog igrača i ostali, put Wolfsburga pod trenersku pasku Nike Kovača otišao je Bartol Franjić, a kad se potpiše taj ugovor i transfer bude gotov, iz Wolfsburga će prema Maksimiru sedam, sedam i pol milijuna eura, uz još neke moguće bonuse. Franjić se u subotu emotivno oprostio od plavih u Sloveniji, a jučer odletio za Njemačku gdje ga čeka liječnički pregled, potpis ugovora i još pokoji razgovor s Nikom Kovačem s kojim se već čuo.

- Nije lako nakon 15 godina otići iz Dinama i iz Zagreba, uvijek ću biti vjerni navijač. Tužno je otići, ali opet je lijepo pred sobom imati nove izazove – rekao je Franjić.

>>> Dinamovci nakon jedine pobjede nad Hajdukom prošle sezone

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JU
juma
00:08 27.06.2022.

Slabo je to bilo danas.