GRADSKI DERBI

Anzulović: Normalno je da nam se Zagreb hoće osvetiti

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Anzulović: Normalno je da nam se Zagreb hoće osvetiti
03.04.2012.
u 17:54
– Zagreb je dosta promijenio profil momčadi od posljednjeg susreta zbog odlazaka i ozljede Kasuna, pa moramo biti oprezni, maksimalno motivirani i našpanani na utakmicu
Pogledaj originalni članak

Cedevita u srijedu u Trnskom igra susret 5 kola A-1 Lige za prvaka (19.00 h, prijenos TV Sportklub) protiv Zagreba CO u novoj poslastici za zagrebačku publiku. Cedevita je u Jadranskoj ligi ove sezone na omjeru 1-1, dobila je Kup Dražena Petrovića kao i posljednju utakmicu igranu u Trnskom, u finalu Kupa Ćosića, kada je momčad trenera Dražena Anzulovića osvojila prvi veliki trofej u svojoj povijesti. Zagreb je u međuvremenu trenera Androića odmijenio trenerom Brajkovićem koji je posebno nadahnut da Cedeviti uzvrati za ovosezonske poraze.

– To je normalno i sportski, no nadam se da ćemo i mi biti pametni, respektirajući protivnika. Zagreb je dosta promijenio profil momčadi od posljednjeg susreta zbog odlazaka i ozljede Kasuna pa moramo biti oprezni, maksimalno motivirani i našpanani na utakmicu. Moramo respektirati kvalitetu koju Zagreb sigurno ima, posebice individualnu, što nikada nije bilo upitno. Vjerujem da ćemo biti na visokoj razini kao što i treba biti na takvoj utakmici –  kaže Anzulović kojem u momčadi nedostaje ozlijeđeni Vukušić, a posljednji treninzi u punom broju sugeriraju da se momčad diže u formi.

– Dosta je naših igrača bilo odsutno zbog ozljeda, propuštajući treninge i nisu u pravoj natjecateljskoj formi, nedostaje im prije svega snage pa se to osjeća u fizičkoj pripremi, ali nadam se da ćemo treninzima što prije doći u optimalno stanje. Utakmica sa Zagrebom pravi je derbi, ti ogledi već duže vrijeme imaju poseban naboj, a tako će biti i u srijedu. Vjerujem da će i ova, kao i prijašnje utakmice, biti lijepa za gledatelje i navijače, i da ćemo odigrati dobro i angažirano, respektirajući Zagreb u Trnskom.

U Cedevitin roster vratio se i playmaker Vedran Princ, nakon dužeg izbivanja zbog ozljede, uz odličnu utakmicu koju je pružio protiv Zadra, dokazujući da se vraća u formu.

– Zagreb ima svoje probleme, ali imamo ih i mi s obzirom na to da se neki igrači tek vraćaju u formu nakon ozljeda, a nedostaje nam i Vuk kojem želim što brži oporavak. Njima nedostaje bitan igrač pod košem, Kasun, pa vjerujem da ćemo se u igri pokušati što više osloniti na naše visoke igrače koji igraju sjajnu sezonu i na koje smo se, zahvaljujući odličnoj unutarnjoj igri ove sezone, oslanjali na većini utakmica. Zagreb će biti nešto niži, pokušat će igrati brzo uz sjajne igrače u vanjskoj liniji, na što ćemo obrambeno morati paziti i odigrati maksimalno fokusirano. Moramo gledati sebe i kako ćemo izgledati na parketu uz puni angažman svih igrača. Gostujemo u Trnskom, pravoj Zagrebovoj domaćoj dvorani i moramo biti svjesni da 'egal' sa Zabokom i domaći poraz od Splita nije prava slika Zagreba koji ima svoje ambicije, uostalom kao i mi. Vjerujem da možemo i da hoćemo biti pravi u derbiju u srijedu u Trnskom i da ćemo imati dobru podršku s tribina, kakvu smo imali u Kupu i na većini domaćih utakmica ove sezone u našoj dvorani.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.