SPREMA SE EL CLASICO

AS: Modrić će protiv Barcelone biti u prvoj postavi. On ključan za napad Reala

Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Champions League - Real Madrid v Borussia Dortmund
Foto: MIGUEL VIDAL/REUTERS
LaLiga - Celta Vigo v Real Madrid
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Champions League - Real Madrid v VfB Stuttgart
Foto: STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
Champions League - Lille v Real Madrid
25.10.2024.
u 21:20
"Ako Real odigra kao u drugom poluvremenu u utorak, kada su igrači Carla Ancelottija zabili pet golova i pobijedili 5:2, El Clasico će biti sasvim druga priča", napisao je madridski As
Pogledaj originalni članak

Real Madrid i Barcelona će ove subote na Santiago Bernabeu zaigrati u prvome ovosezonskom El Clasicu. Kao i svake godine, velika utakmica privlači mnoštvo pozornosti od strane medija i navijača. Uz neizbježna razglabanja o sastavima i taktici, budno se prati što su momčadi španjolskog velikana radile te kako su igrale u dosadašnjem dijelu sezone. Ove je godine u prednosti Barcelona koja s 27 bodova sjedi na čelu prvenstvene ljestvice. Uz devet pobjeda i tek jedan poraz, imaju tri boda više od svojih rivala koji su do sada upisali sedam pobjeda i tri remija. Puno je pozornosti privukao i Luka Modrić za kojeg madridski As predviđa nastup u prvome sastavu.

"Vjerojatno će Hansi Flick morati napraviti neke taktičke prilagodbe kako bi spriječio madridske napadače da divljaju kao u drugom poluvremenu protiv Dortmunda. Ipak, izgledi bijelih za pobjedu ne svode se samo na brze frontmene. Ti igrači također trebaju pravi servis, zbog čega se čini da je Luka Modrić dobro pozicioniran da zadrži svoje mjesto u postavi domaćina, zajedno s Judeom Bellinghamom i Fedeom Valverdeom. Očekuje se da će se Eduardo Camavinga i Aurélien Tchouaméni natjecati za posljednje mjesto u veznom redu", navodi As, a potom se posvećuje planovima Carla Ancelottija.

GALERIJA Kruže fotke novog stadiona Hajduka, navijači zgroženi: 'Ovo je kao torta na dječjem rođendanu'

Foto: Screenshot: X.com
Foto: Screenshot: X.com
Foto: Screenshot: X.com
Foto: Screenshot: X.com
Foto: Screenshot: X.com

"Iskorištavanje visoke linije Barcelone izgleda kao sastavni dio Ancelottijevog plana za Clásico . Koristeći brzinu i sposobnost završavanja Viníciusa i ljetnog pojačanja Kyliana Mbappéa, trener Reala pokušat će kazniti Flicka za njegov ambiciozan pristup. Nijemac je rekao da će ga se Barcelona uvijek držati, iako nije isključio promjene, priznajući da je 'svaka utakmica drugačija'. Flickovo povjerenje u njegovu taktiku je razumljivo, budući da je njegovi igrači primjenjuju do savršenstva", navode iz madridskog lista.

"Ako Real odigra kao u drugom poluvremenu u utorak, kada su igrači Carla Ancelottija zabili pet golova i pobijedili Borussiju Dortmund s 5:2, El Clasico će biti sasvim druga priča. Tu je i prednost domaćeg terena ovog vikenda, a da ne spominjemo noviju povijest: španjolski i europski prvaci pobijedili su Barcelonu u posljednja četiri susreta velikih rivala", smatra As. Ono što treba napomenuti je da Realu nedostaje popriličan broj važnih igrača.  Thibaut Courtois, Rodrygo, David Alaba i Dani Carvajal ozlijeđeni su i neće konkurirati za nastup u utakmici.

VIDEO Modrić se oglasio o statusu u Realu: Vrlo dobro znate što želim, a jedna stvar mi se jako ne sviđa

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.