POVIJESNI USPJEH

AS: U državi u kojoj Dinamo ima monopol, plasman Hajduka u finale LP-a je veliki događaj

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
AS: U državi u kojoj Dinamo ima monopol, plasman Hajduka u finale LP-a je veliki događaj
22.04.2023.
u 13:15
Španjolci su u svojim novinama dali dosta prostora Hajdukovom plasmanu u europsko finale
Pogledaj originalni članak

Ugledni španjolski medij AS pozabavio se plasmanom Hajduka u finale juniorske Lige prvaka i pobjedi nad talijanskim velikanom Milanom. Španjolci su pokušali objasniti zašto je tisuće navijača u bijelom okupiralo Ženevu i stadion, smatraju da je to zbog monopola Dinama u Hrvatskoj. 

- U državi u kojoj zagrebački Dinamo ima monopol na vrhunski nogomet, plasman mlade momčadi Hajduka na Final Four Lige prvaka je veliki događaj. Zato je ovog tjedna 10 tisuća Hrvata doputovalo u Ženevu i okupiralo tamošnji stadion kao da je u pitanju meč profesionalaca, a ne U-19 momčadi. Gonjeni podrškom temperamentnih navijača mladi igrači Hajduka ušli su u povijest tako što su pregazili vršnjake iz Milana i postali prvi klub iz njihove zemlje u finalu - napisao je AS. 

- Hajdukova omladinska škola jedna je od najboljih u Hrvatskoj, ali posljednja dva desetljeća zasjenila ju je Dinamova akademija. Iz nje je u navedenom razdoblju potekla većina najboljih igrača balkanske zemlje.

Madridski list naveo je nekoliko igrača Hajduka na koje će morati obratiti pozornost u budućnosti. 

- Prema onome što smo vidjeli u Ligi prvaka mladih, ubuduće ćemo morati jako paziti na igrače kao što su Pukštas, Hrgović, Vrcić i Brajković. Milan im nije mogao ništa u polufinalu. Nakon prvog poluvremena pregazio ga je hrvatski parni valjak. Hajduk je probijao Milan po krilima i brzom tranzicijom, a svaka lopta koju su uzeli Rossonerima bila je opasnost za Talijane.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ŠT
ŠtoReći
13:39 22.04.2023.

Ma da, kako ne... monopol ima onaj tko igra bolje. Veći monopol ima Hajduk jer pored svih gubitaka, oprosta novca, loše uprave, gledanja kroz prste .... ne piše se svaki dan kritike na njihov račun kao što tražite dlaku u jajteu Dinamu