BICIKLIZAM

Astana ipak bez licencije, Contador odlazi?

Foto: AFP
Astana ipak bez licencije, Contador odlazi?
24.11.2009.
u 14:09
Budućnost Alberta Contadora u kazahstanskoj biciklističkoj momčadi Astane ponovno je pod znakom pitanja, nakon što se momčad suočila s novim financijskim dubiozama.
Pogledaj originalni članak

One se odnose na zahtjev Međunarodne biciklističke federacije (UCI) koja zahtijeva bankovna jamstva za Astanin godišnji budžet prije no što momčadi produlji licenciju za nastupe. Potvrdio je to predsjednik Kazahstanskog biciklističkog saveza Nikolaj Proskurin izrazivši pritom sumnju u mogućnost ostvarivanja produljenja do srijede kada je im istječe rok za dobivanje licencije.

Još prošloga tjedna činilo se izglednim da će sve biti u redu nakon što je kazahtanska vlada dala 22 milijuna dolara financijske podrške momčadi za sljedeću sezonu. Sada je sve ponovno vrlo upitno.

Podsjetimo, Contador, vjerojatno najbolji biciklist današnjice, pristao je odraditi posljednju godinu ugovora za svoju dosadašnju momčad, ali uz uvjet da ona dobije licenciju Pro Tour. Upravo je ona otvorila aktualnom pobjedniku Tour de Francea vrata za slobodno napuštanje momčadi budući da prema pravilima biciklist može otići i prije isteka ugovora ako momčad ne dobije licenciju. Contadora važeći ugovor s Astanom obvezuje na još jednu sezonu suradnje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.