ATP HALLE

Roger Federer ponovno prejak, Ivo Karlović ostao bez pobjede

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Roger Federer ponovno prejak, Ivo Karlović ostao bez pobjede
20.06.2015.
u 14:51
Bilo je 7:6 (3), 7:6 (4) za legendarnog Švicarca, a trebalo mu je sat i 28 minuta kako bi stigao do finala
Pogledaj originalni članak

Ivo Karlović nije mogao protiv ponajboljeg tenisača svih vremena u "njegovom" Halleu. Roger Federer pobijedio je u polufinalu 7:6 (3), 7:6 (4) za sat i 28 minuta igre.

Bio je to meč bez ijednog breaka, a Karlović je imao priliku doći do jednog kod vodstva 2:1 u drugom setu, što dovoljno govori o koncentraciji obojice tenisača na njihovom servisu. No ovaj put servis nije bio toliko besprijekoran kao protiv Tomaša Berdycha pa "div sa Šalate" nije imao tu sitnu prednost, potrebnu za 13. igru.

Svaki put kad bi Federer čekao drugi servis našeg tenisača, pritisak bi se isplatio i Ivo bi pokleknuo. Tako je u prvom setu stigao do tri poena u tie breaku, a u drugom do četiri. Baš za taj postotak koji je na strani Federera - prvi servis 73 posto. Svega pet posto više od Karlovića. Ali imao je naš tenisa svoju "porciju" as servisa, njih točno 20 i time je zaključio turnir s ukupno 114 asova.

Ovime je zaključen njihov 14. dvoboj i Karlović je ostao na svega jednoj pobjedi. A Federera čeka još finale kako bi došao do osme titule u Halleu, ali i obranio prošlogodišnju. Na putu će mu biti bolji iz dvoboja Andreasa Seppija i Keija Nishikorija.

>> Ivo Karlović osvetio Bornu Ćorića i postavio rekord po broju asova!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DO
doktor1
14:30 21.06.2015.

U ovom meču je Karlo imao 2 prigode za obrat a Federer niti jednu. I sad nekakvi trolovi koji kao i sve socijalistički gledaju površno kažu da Ivo ima jedino servis?!?!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:24 20.06.2015.

Karloviću.... Tenis je ipak nešto više od pukog serviranja... Veseli me da ti je jedan istinski umjetnik tenisa to pokazao.