Veliko priznanje

ATP objavio godišnje nagrade, među nagrađenima je i jedan Hrvat

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
ATP objavio godišnje nagrade, među nagrađenima je i jedan Hrvat
15.12.2022.
u 09:40
Iznimno sam sretan što sam osvojio ovu nagradu. Puno mi znači nakon teškog razdoblja koje sam proživio zbog operacije ramena. Tako da sve što mogu reći je: veliko hvala od srca! Nadam se da će moja sljedeća sezona biti još bolja, kaže Ćorić
Pogledaj originalni članak

Rafael Nadal novi je najomiljeniji tenisač današnjice. Jedna je to od godišnjih nagrada ATP-a koju će Španjolac dobiti nakon 19-godišnje dominacije Rogera Federera u toj kategoriji. ATP je objavio i ostale nagrađene, a među dobitnicima nagrada je i jedan Hrvat: Borna Ćorić dobio je nagradu za povratnika godine!

On je naime, nakon što je godinu dana pauzirao zbog ozljede i operacije ramena, ove godine napravio uistinu respektabilan napredak: s 278. stigao je na 26. poziciju na ATP listi.

- Iznimno sam sretan što sam osvojio ovu nagradu. Puno mi znači nakon teškog razdoblja koje sam proživio zbog operacije ramena. Tako da sve što mogu reći je: veliko hvala od srca! Nadam se da će moja sljedeća sezona biti još bolja - kazao je Ćorić.

Za najboljeg trenera proglašen je Juan Carlos Ferrero, učitelj prvog tenisača svijeta 19-godišnjeg Carlosa Alcaraza. A nagrada za novaka godine pripala je 19-godišnjem danskom tenisaču Holgeru Runeu, koji je ove godine trijumfirao na Masters 1000 turniru u Parizu i godinu završava na 11. mjestu ATP liste. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.