SVJETSKI KUP

Aurel Benović završio na osmom mjestu u Cottbusu uz upalu mišića i veliku tremu

Foto: Pixsell
Aurel Benović završio na osmom mjestu u Cottbusu uz upalu mišića i veliku tremu
28.02.2023.
u 07:30
Hrvatski gimnastičar završio svoj nastup na Svjetskom kupu u Cottbusu
Pogledaj originalni članak

Aurel Benović bio je osmi u finalu partera Svjetskog kupa u Cottbusu. Na startu nove sezone u izrazito jakoj konkurenciji u Njemačkoj, gdje su ujedno počele i kvalifikacije za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre u Parizu, Osječanin je zbog nešto slabije izvedbe ocijenjen s 12.600 (start 6.3).

Pao na četvrtom skoku

– Što reći nakon ovako "super" odrađenog finala?! Krenuo sam u vježbu sjajno, čak i iznad svojih očekivanja s obzirom na to da se ovih dana osjećam nešto lošije, imam upalu mišića i pod tremom sam i pritiskom, valjda zato što je ovo prvo natjecanje sezone. Prve tri dijagonale bile su odrađene stvarno fantastično, a nakon toga odjednom sam se, kako mi to kažemo – ugasio. Više nisam imao snage u nogama, počele su gorjeti i bilo mi je teško izvući vježbu do kraja. Pao sam na četvrtom skoku, a nakon toga sam i emotivno potonuo. Iskreno, više mi se i nije dalo raditi, ali prevladao je sportski duh i izgurao sam vježbu do kraja. Ocjenu najradije ne bih komentirao, nisam ni mogao očekivati veću s obzirom na pad – rekao je Aurel nakon nastupa.

Zlato na parteru osvojio je olimpijski pobjednik, Izraelac Artem Dolgopjat (14.466), srebrni je Japanac Kazuma Kaya (13.866), a brončani Nijemac Milan Hosseini (13.866).

– Nadam da ću se pribrati i smiriti glavu jer ona mi je u cijeloj mojoj seniorskoj karijeri najveći problem, najveći sam neprijatelj sam sebi. Ova natjecanja su mi, ako ništa drugo, nova iskustva za ona najveća koja slijede, EP u Antalyi u travnju i SP u Antwerpenu u listopadu. Ako tamo planiram napraviti neke ozbiljnije rezultate, moram srediti glavu, riješiti neke stvari sam sa sobom. Fizički sam super, odradio sam mnogo vježbi na treninzima jako dobro i nisam očekivao da ću pasti na elementu koji u sto posto slučajeva napravim. Hvala svima koji me podržavaju, posebno trenerima koji se bore sa mnom i mojom glavom. I bez obzira na ovaj pad, posvećujem finalnu vježbu predsjedniku HGS-a Mariju Možniku.

Aurelov trener i predsjednik Tehničkog odbora HGS-a Vladimir Mađarević nije krio razočarenje zbog propuštene prilike i medalja, pogotovo srebra i bronce koji su se nudili s ne tako velikim ocjenama.

Iz Njemačke u Katar

– Nastupao je zadnji i bio mu je otvoren put čak i do prvog mjesta, bez nekih velikih problema. Možda je i to bio razlog zašto se na pola vježbe rastrojio i pogriješio na kateti. Dotaknuo je rukama pod, što je velika pogreška i to je rezultiralo neslavnim završetkom. Da je napravio optimalno ono za što smo se spremali, bez problema je mogao doći do postolja, pa čak i do pobjede jer ocjenu 14,466 bez problema može dobiti – zaključio je Mađarević.

Istu reprezentaciju koja se natjecala u Cottbusu sada čeka put u Katar. Sljedećeg tjedna priliku na novom Svjetskom kupu u Dohi imat će Tin Srbić, Aurel Benović, Filip Ude, Marko Sambolec i Marko Jovičić. Svaki nastup na svjetskim kupovima jako je bitan jer se sakupljaju bodovi za nastup na Svjetskom prvenstvu u Belgiji. Bitno je plasirati se na Svjetsko prvenstvo jer je ono kvalifikacijsko za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.