Australian Open

Federerova zadnja šansa za rušenje Novaka Đokovića

Foto: Reuters/PIXSELL
Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
Roger Federer
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Đoković Masters
Foto: Reuters/Pixsell
Roger Federer
27.01.2016.
u 17:45
Federer je u četvrtfinalu za 2 sata i 16 minuta sa 7:6 (4), 6:2, 6:4 pobijedio Berdycha, a još lakše do pobjede je stigao Đoković, koji je za samo dva sata i šest minuta pobijedio Nishikorija (6:3, 6:2, 6:4). I tako smo došli do 45. meča dvojice najboljih tenisača 21. stoljeća.
Pogledaj originalni članak

Ono što su svi priželjkivali odmah nakon ždrijeba Australian Opena, jučer se i dogodilo. Roger Federer i Novak Đoković prošli su prvih pet prepreka te ćemo ih u sutrašnjem polufinalu gledati jednog nasuprot drugom.

Federer je u četvrtfinalu za 2 sata i 16 minuta sa 7:6 (4), 6:2, 6:4 pobijedio Berdycha, a još lakše do pobjede je stigao Đoković, koji je za samo dva sata i šest minuta pobijedio Nishikorija (6:3, 6:2, 6:4). I tako smo došli do 45. meča dvojice najboljih tenisača 21. stoljeća.

Nole: Roger je legenda tenisa

Rezultat je trenutačno izjednačen, svatko ima po 22 pobjede, no Đoković je puno uspješnjiji u posljednjih pet godina. Od 2010. Roger je dvaput pobijedio Novaka na Grand Slamu, 2011. u polufinalu Roland Garrosa i 2012. u polufinalu Wimbledona.

– Igrao sam s Federerom 44 puta, s Nadalom 45... Ma skoro polovicu karijere proveo sam igrajući s njima! To je uvijek velik izazov, igrati protiv bilo koga od njih dvojice. Nema potrebe trošiti riječi na to što je Roger napravio za naš sport u ovih 20 godina. Ja to izuzetno poštujem. Tko će pobijediti u četvrtak? Vidjet ćemo, no siguran sam da će to biti sjajan meč – rekao je Đoković nakon završetka četvrtfinala s Nishikorijem.

Iako jedan o drugom uvijek govore s poštovanjem, Federer i Đoković se ne vole. Priznao je to i Đokovićev trener Boris Becker.

Rekordno 39. GS polufinale

– Javna je tajna da se Novak i Roger ne vole previše, mislim da je to svima prilično jasno. No, kruta pravila nastupa u javnosti obojici diktiraju da zadrže mišljenje za sebe – rekao je Becker.

Inače, Rogeru će ovo biti već 39. nastup u polufinalima Grand Slama, po čemu je rekorder, ispred Jimmyja Connorsa s 31 i Novaka Đokovića s 29. Federer je od Đokovića uspješniji i po broju osvojenih Grand Slamova (17 – 10). Ali, Novak će u sutrašnjem meču ipak biti favorit jer on je kralj Australian Opena. Čak pet titula u Melbourneu ima Srbin, a ispred njega još je samo legendarni australski tenisač Roy Emerson, koji je pobjeđivao šest puta. Loša vijest za Federera jest i podatak da je Đoković svaki put kada bi ušao u polufinale Australian Opena, poslije i osvojio turnir.

No, Federer je ove sezone napravio plan za rušenje Đokovića i povratak na prvo mjesto. A zbog toga je kao pojačanje u trenerski stožer doveo i našeg Ivana Ljubičića. Može li zaista konkurirati dominantnom Srbinu, vidjet ćemo već sutra.

>>Roger Federer smjestio Bernarda Tomica gdje mu nije mjesto

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

ST
stipe123
18:16 27.01.2016.

Novak sutra lagano pobeđuje, mada mu je već malo neprijatno, jer ga kritikuju što maltretira stare i nemoćne.

IV
ivanjoksimovic
18:11 27.01.2016.

Ne verujem da je ovo poslednja Rogerova sansa. Jos vecu sansu ce imati u Londonu i na US Openu. Ali ukoliko Novak nastavi put kojim je krenuo prosle sezone, ne verujem da iko, pa ni Federer moze da ga zaustavi. Mislim da Nole ove godine uzima i vise trofeja nego prosle.

DU
Deleted user
19:39 27.01.2016.

Federer da ove godine uzme sve Grand-slamov,i sve turnire sto je nemoguce,nemze srustiti srbina s trona,jer mu ovaj momenttalno bjezi 9 tisuca poena(18,01, 2016),tako da su to samo puste zelje,i prazni snovi,svih mrzitelja ovog vrlo skromnog decka,i velikog sportiste,sretno susjed.