DOJMOVI IGRAČA

Badelj: Nedostajao mi je još samo crveni karton, ha-ha

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Badelj: Nedostajao mi je još samo crveni karton, ha-ha
23.08.2012.
u 07:50
– Za ovo se živi, zbog ovakvih se utakmica igra nogomet. Sanjam Ligu prvaka, blizu sam ostvarenja sna i neću ga ispustiti – kaže Čop
Pogledaj originalni članak

Vrijednu su pobjedu 2:1 (1:1) ostvarili Dinamovi nogometaši u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka i sad s prednošću odlaze na uzvrat u Maribor (utorak). Prednost nije velika, ali je još kako opipljiva, posebno nakon viđenih 90 zagrebačkih minuta, u kojima se Maribor predstavio kao ozbiljna i dobro uigrana momčad. Ali odigrao je i Dinamo sjajnih početnih 25 minuta, tada je zapravo mogao riješiti utakmicu jer je osim gola imao još tri krasne šanse (Čop dva puta i Leko), kao i vratnicu koju je uzdrmao gostujući branič.

Kapetan Milan Badelj odigrao je oproštajnu utakmicu u Maksimiru, nakon uzvrata u Mariboru seli se u Hamburg. Badelj je živio burnih 90 minuta, od tragičara do junaka, postigao je autogol, zabio je pobjedonosni gol i dobio žuti karton...

– Nedostajao mi je još samo crveni, ha-ha... Dobro je da ga nije bilo. Ovaj mi je gol, uz onaj Hajduku, najdraži u Dinamovu dresu, ponijele su me emocije kad sam ga zabio. Općenito sam vrlo emotivno ušao u ovu utakmicu i kad sam onako nespretno zabio autogol, želio sam u zemlju propasti. Srećom, uspio sam zabiti za pobjedu i iskupiti se iako se još jednom ispričavam navijačima i suigračima na tom autogolu.

Je li Dinamo favorit uoči uzvrata?

– Imamo 2:1 i oni moraju tražiti pobjedu i ostaviti nam više prostora. A tu je naša šansa iako ćemo mi i dalje tražiti posjed lopte. Šanse su 60:40 za nas.

Osjećate li sreću zbog pobjede ili tugu zbog oproštaja s Maksimirom?

– Trenutačno sam više tužan zbog odlaska nego sretan zbog pobjede. Ova je utakmica bila možda i nekakav rezime moje karijere u Dinamu – odličan početak, pa pad u “crnu rupu” i onda opet dizanje. Silno želim s Dinamom ući u Ligu prvaka, bio bi to najljepši oproštaj s voljenim klubom – rekao je Badelj.

A igrač utakmice ipak je bio Duje Čop – zabio je gol i asistirao Badelju za pobjedonosni pogodak...

– Za ovo se živi, zbog ovakvih se utakmica igra nogomet. Sanjam Ligu prvaka, blizu sam ostvarenja sna i neću ga ispustiti. Mogli ste ga baš vi već u Zagrebu pretvoriti u stvarnost, imali ste još dvije krasne šanse?

– E, znam... Imao sam, ali najteže je zabiti gol. Nisam bio miran, šteta. Ovo mi je svakako bio jedan od najdražih golova u karijeri – rekao je Dinamov “sveti Duje”.

Joe Šimunić odigrao je utakmicu bez pogreške, vraća se u formu i nakon pobjede protiv Maribora bio je vrlo zadovoljan:

– Sretan sam jer smo ostvarili željeno. Maribor je pokazao da nije “za bacanje”, to je vrlo dobra momčad, taktički dobro postavljena. Ivan Kelava također nije skidao osmijeh s lica:

– Ne smijemo se opustiti uoči uzvrata, moramo biti maksimalno ozbiljni. Maribor je dobra momčad, a imamo i iskustvo iz Malmöa, kad smo drhtali do zadnje sekunde.

Jerko Leko je zaključio:

– Nisam baš zadovoljan svojom igrom, ali tako je to kad ne igram na svom mjestu i žrtvujem se za momčad.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

PE
pekec
08:12 23.08.2012.

Bravo Badelj odigrao si zadnjih par tekmi sa srcem za Dinamo makar su te "navijaci"izvredjali.Nedaj se i hvala za ulazak u CL.

AP
Arbitražna-Pravda
08:17 23.08.2012.

Milane u ime svih Slovenaca i još posebno navijača NK Maribor zahvaljujemo ti od srca. Metnul si onaj prvi uz Boga i domoljublje unutra kao svoj na svome u našu korist.

OB
-obrisani-
08:00 23.08.2012.

Miki ***** odlazi iz svetinje!