Junak marko pjaca

Balaban: Dinamo ga neće moći zadržati!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Balaban: Dinamo ga neće moći zadržati!
24.07.2015.
u 20:12
- Ima sve, primanje u otvaranju, dribling, tajming..., kaže Balaban
Pogledaj originalni članak

Prije godinu dana Barcelona je Dinamu uzimala najtalentiranijeg igrača, Alen Halilović već je pakirao stvari. Direktor Lokomotive Božidar Šikić, koliko god je javnost bila protiv prodaje Halilovića, imao je svoj stav:

– Imam ja u Lokomotivi boljeg igrača za Dinamo od Halilovića – rekao je Šikić.

I ubrzo je taj igrač došao je u Dinamo. Dakako, riječ je o Marku Pjaci, danas 20-godišnjem igraču koji je dvama pogocima i asistencijom protiv Fole Esch odveo plave u treće pretkolo Lige prvaka.

Nadamo se da će zabijati i dalje jer velika je opasnost da u Maksimir sleti ponuda koju se neće smjeti odbiti. Već nakon pola Pjacine godine u Dinamu Zdravko Mamić je dobio ponudu tadašnjeg talijanskog drugoligaša Bologne, ali je glatko odbio osam milijuna eura.

Meni je dobro u Dinamu

– Nije mi žao što nisam otišao niti me to opterećuje. Imam ugovor s Dinamom, razmišljam samo o Dinamu – kazao je Pjaca.

U posljednje vrijeme govorilo se o ponudi od 12 milijuna eura koju sprema Milan.

– Na to mogu reći isto ono što sam rekao za Bolognu, koliko god je lijepo čuti da te želi takav klub – miran je ostao Pjaca.

Njegov se menadžer Marko Naletilić ne žuri. Ne žuri se ni Milan jer zna da je Pjaca jako skup igrač, prvo mora prodati neke svoje igrače da bi krenuo po Pjacu. No dug je prelazni rok.

Ovakav Pjaca treba Dinamu. Takvog prodornog igrača, sjajnog tehničara, snažnog, a finog bio bi grijeh prodati. Nažalost, novac čuda radi.

Dečko radi za momčad

– To je neminovnost, prodaja se ne može spriječiti, sve drugo su floskule. Sad je jedino pitanje hoće li otići za tri, pet ili 15 milijuna eura. A znajući kakav je Zdravko Mamić prodavač, tu će Dinamo dobro proći. Klubovi vani, čim vide takvog igrača, odmah pojure za njim – kazao nam je nekadašnji napadač Dinama Boško Balaban kojem se Pjaca svidio ne samo u srijedu protiv momčadi iz Luksemburga.

– On se razvija u pravog igrača i lijepo je to vidjeti. Dečko postaje lider momčadi, preuzima odgovornost. Ono što je posebno dojmljivo jest njegovo primanje lopte u otvaranju, sjajan dribling i odličan tajming, ma on je kompletan igrač koji radi za momčad. I zato mi je žao što će vjerojatno brzo otići, ali mi je drago zbog njega. U njemu imamo veliku budućnost hrvatskog nogometa. Ma on je već i sadašnjost – kaže Balaban.

Boško Balaban prošao je dosta toga u svojoj karijeri, naigrao se po Europi. Koja bi liga odgovarala Pjaci, ako već bude neminovan brzi odlazak?

– Ne bih to gledao kroz ligu, već kroz klubove, čija bi mu igra odgovarala. Iako, on će otići u veliki klub, a klub koji će dati 10 ili 15 milijuna za njega, dovest će ga zato da radi ovo što radi u Dinamu, tako da Marku to neće biti problem – zaključio je Balaban.

Sad je sve na Dinamu i borbi za svoj dragulj, dragulj koji ga može odvesti u Ligu prvaka.

>>Jeličić: Dinamo mora protiv Moldea manje griješiti u obrani

>>Junak Pjaca: Moji golovi? Ma, najbitnije je da pobjeđujemo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

DA
Djeca_Arbata
21:30 24.07.2015.

Pjaca je ok... ali Marko Rog biti će još bolji...imaju ono nešto....Pjaca je istinski sportaš...salto, dvostruki salto naprijed, nazad bez problema...kralj....ali mali Rog on je taj...ima ono što ima Mandžukić i Olić....dijete sa sela...samo treba još usvojiti taktiku i ljepotu igre od Dinama....a tu je Dinamo najjači....

DU
Deleted user
20:54 24.07.2015.

Pjaca majstor vrijedi kao dva Hajduka. Boli me kifla za Hajduk osim kaj navijam za Hajuk kad igra ova dva, tri pretkola. Malo im dižem živce s kojima su ionako pri kraju. Jooooooj 10 godina za redom Dinamo prvak. Pjaca vrijedi kao dva Hajduka. Oni prodaju kapetana za 75000e haahaha. Dinamo šampion. Pjaca maaaaaaaajjjjjjjssssssstttttttoooooooooorrrrrrreeeeeeee.

Avatar patkovic
patkovic
22:13 24.07.2015.

samo vrhunska vještina daje takvu odlučnost i prodornost