NOGOMETAŠ GODINE

Balaban ispred Bokšića i Olića

22.12.2001.
u 00:00
NIKOLA JURČEVIĆ, NEGDAŠNJI INTERNACIONALAC U BELGIJI, AUSTRIJI I NJEMAČKOJ, POKAZAO OSOBITU SKLONOST NAPADAČIMA * Do njih je Bjelanović, tipični centarfor koji me podsjeća na Turčina Süküra
Pogledaj originalni članak

Krv nije voda, reklo bi se, Nikola Jurčević, nekada rasni napadač, na listi desetorice najboljih nogometaša 2001. našao je mjesta za četiri napadača. O prvome mjestu ipak nije dvojio...

- Tudor je izrastao u velikoga igrača. Ove godine pokazao je naglašenu osobnost, samouvjerenost i lakoću. Jednako u Juventusu i u reprezentaciji - procijenio je Jurčević nastavljajući listu Balabanom:

- Ne bih htio ostati pod dojmom jeseni a zaboraviti proljeće. A tada je Balaban vukao Dinamo, bio je ukupno najbolji strijelac reprezentacije. Istina, odlaskom u Englesku došlo je do zastoja, ali to nije moglo pokvariti ukupni dojam.

Zbog ukupna dojma visoko je smjestio i Soldu.

- I ove godine on je bio konstanta u Stuttgartu kao kapetan i najbolji igrač, a i u reprezentaciji držao je visoku razinu igara.

A onda je opet na red došao jedan napadač.

- Bokšić se preporodio u Middlesbroughu, a osim toga postigao je pogodak odluke za reprezentaciju.

Reprezentacija pak ne može niti bez Prosinečkoga...

- Onaj Bokšićev pogodak Belgiji začeo je baš Prosinečki. On je igrač koji je odlučivao jednim potezom, reprezentacija s njim i bez njega nije isto.

Svidio mu se i Robert Kovač.

- Ono što vrijedi za Tudora vrijedi dobrim dijelom i za njega. Nezamjenjiv u momčadi svjetskoga klupskog prvaka, vrlo dobar u reprezentaciji. Što treba više.

Nije zaboravio ni igrače domaće lige, posebno Olića.

- Ne imponiraju mi samo njegovi pogoci, on je ukupno gledajući svakako najbolji igrač naše lige u ovoj godini.

- A Pletikosa?

- Najzaslužniji je za Hajdukovo osvajanje naslova prvaka, dobar u reprezentaciji.

- Onda još jedan napadač - Bjelanović.

- On je ono što još podrazumijevamo pod tipičnim centarforom. Podsjeća me na Turčina Süküra. Zabijao je mnogo u našoj ligi, ali i u Kupu Uefe, što je već teže.

- Je li zagrebaška krv razlogom što se među deset najboljih našao i Franja?

- Ne, nije. Jednostavno, sviđa mi se njegova igra, a njegov je doprinos Zagrebovu uzletu iznimno velik, uz Olićev najveći.

- Da je bilo više mjesta, koga biste još svrstali među najbolje?

- Vugrinca, Šimića, Rapaića, Tomasa, Mornara, Agića, Carevića... Imamo mi igrača, na žalost, nemamo dovoljno mjesta za sve - zaključio je Jurčević.

D. Draženović

* SUTRA: Deset najboljih u izboru Aljoše ASANOVIĆA

Pogledajte na vecernji.hr