PREPLAĆENI Napadački dvojac ne treba kriviti što su munjevito reagirali na Mamićevu darežljivost

Balabanu i Šokoti gotovo dva milijuna eura otpremnine

09.03.2009.
u 20:18
Pogledaj originalni članak

Budu li Balaban i Šokota inzistirali na isplati svih stavki ugovora, Mamić će im morati isplatiti 1,85 milijuna eura!

Poslovi s Balabanom i Šokotom ogledalo su Mamićevih oscilacija: od heroja, spasitelja, kapitalaca do potpunih promašaja. I da se razumijemo, Balaban i Šokota tim su ludim ugovorima debelo preplaćeni, ali ne treba ih kriviti što su munjevito reagirali na Mamićevu darežljivost. Tko bi odbio toliku lovu!

Da je predsjednik Mirko Barišić korektivni faktor u Dinamu, što se od njega ipak ne može očekivati, u ljeto 2007. bilo bi logično njegovo pitanje svome prvom operativcu: “Zdravko, vrijedi li Balaban baš milijun po sezoni?”

Svi praznili blagajnu

A kad je već tu, i kad ga toliko plaćaju, ne bi li bilo bolje da ga netko “primi za gušu” i ponudi mu još jednu, posljednju šansu? Jurčiću hitno treba strijelac, a Boško, kakav god bio, ipak je zabio više od 100 prvoligaških golova.

Ovo nije priča o jednome ili dvojici igrača, nego o cijeloj niski kapitalaca koji su temeljito praznili Dinamovu blagajnu, a svi odreda su ili potpuni promašaji ili u najmanju ruku upitni.

Počevši od Andersona, preko Nowotnyja, koji je u mirovinu otišao s Mamićevih 350.000 eura, do Pedra Moralesa, Bišćana i Kovača. Čileanac zvan Mali Riquelme već je nakon pola godine zažalio što je došao u Zagreb, jer nije naviknut na sjedenje na klupi. Nije to ni logično ako je za njega plaćeno 1,6 milijuna eura.

Igor je došao bez odštete i po imenu je doista kapitalac, ali ne bude li Dinamo prvak, i njegovih 800.000 po sezoni bit će bačen novac.

Još “opasniji” je Robert od čijih izvedbi Mamića boli glava (prosjek ocjena 5,5), a plaćaju ga 700.000 eura po sezoni. S takvim Kovačem, hvata nas nostalgija za Drpićem.

Slepička kao Vig

Čeh Miroslav Slepička nema ugovor u tom rangu, a za to što pokazuje i milijun i pol eura plaćenih Sparti čini se kao lova u vjetar. Slepička već kandidira za titulu novoga Mikulenasa ili Viga, varalica iz Canjugina i Markovićeva vremena. Kad je dolazio u Dinamo, Čeh je morao znati da u tom klubu ima vrlo malo vremena za prilagodbu. Njegovo je možda već iscurilo.

Ispada da je Dinamo najbolje poslove radio kada je kupovao domaće igrače. Ti kapitalci, poput Vukojevića ili Pokrivača, bili su smiješno jeftini, a Dinamo će na njima inkasirati 8 milijuna eura.

U debelom plusu bio je i s neuvjerljivim Schildenfeldom, a zaradit će i na Mandžukiću, Vrdoljaku, jednoga dana sigurno i na vrlo nadarenom Iliji Sivonjiću.

Pogledajte na vecernji.hr