U lovu na Zagrebova napadača, Dinamo računa na pomoć počasnog predsjednika

Bandić Dinamu obećao Mandžukića

Foto: import
Bandić Dinamu obećao Mandžukića
19.03.2007.
u 19:59
Pogledaj originalni članak

U planovima za sljedeću sezonu Dinamo čeka još dva kapitalca; po jednoga obrambenog i veznog igrača, dok je napadački "kit" već tu, Tomo Šokota.
No, nije tajna da modri već podulje vrijeme skautiraju još dvije manje ribe, kao eventualne zamjene za Eduarda da Silvu, koji neće doživotno ostati u Maksimiru. To su Zagrebov napadač Mario Mandžukić i Bugarin Cvetan Genkov.

Čini se da je u ovom trenutku Maksimiru ipak bliži novi hrvatski reprezentativac, kojega su i protekle subote uživo u Kranjčevićevoj gledali braća Zoran i Zdravko Mamić.

Mandžukić je, doznajemo, zadovoljio sve Dinamove kriterije, zeleno svjetlo dao je i trener Branko Ivanković i sada se čeka samo što će reći Zagrebov predsjednik Dražen Medić.

Zna se da je Mandžukić, kao hit-igrač hrvatske lige, njegov mezimac i neće ga se lako odreći. No Mandžukić za Dinamo ipak nije nedostižan jer modri imaju jakoga aduta u pregovorima  Milana Bandića.

Počasni predsjednik i gradonačelnik vrlo je blizak Draženu Mediću, jer ga je i postavio u Kranjčevićevoj, ali još bliži Mamiću i za voljeni klub u stanju je učiniti još jedno dobročinstvo ako to Zdravko bude tražio. Pouzdan izvor tvrdi da je on Mandžukića već obećao Maksimiru.

Dinamo stidljivo gleda i prema Sofiji, gdje raste "novi Hristo Stoičkov", u liku 22-godišnjeg reprezentativca Cvetana Genkova.
Taj je napadač sofijske Lokomotive u ovoj sezoni zabio 15 pogodaka u 18  utakmica, a Zvjezdan Cvetković nekoliko se puta uvjerio u njegove kvalitete.

Za Bugarina je zainteresiran i Juventus, ali ljudi koji u Bugarskoj rade za Dinamo tvrde da samo treba brzo djelovati i Genkova se može dobiti. Pitanje je, međutim, hoće li Dinamo ići u tu akciju ako je već dogovoren Mandžukić.

Pogledajte na vecernji.hr