OMLADINSKA ŠKOLA

Barcelona ima najviše svojih igrača, Manchester City i Chelsea najmanje

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Barcelona ima najviše svojih igrača, Manchester City i Chelsea najmanje
30.10.2014.
u 11:14
U ovom trenutku 43 nogometaša iz 'La Masije' igraju u nekom od klubova koji se natječu u ligama 'petice', a 13 ih je u Barceloni.
Pogledaj originalni članak

Football Observatory je pri Međunarodnom centru za sportske studije (CIES) proveo istraživanje o omladinskim pogonima klubova u ligama 'petice' i zaključio da su najbolje Barcelonina i Manchester Unitedova!

U ovom trenutku 43 nogometaša iz 'La Masije' igraju u nekom od klubova koji se natječu u ligama 'petice', a 13 ih je u Barceloni. Što se Uniteda tiče, "proizveo" ih je 36, a 12 ih je još uvijek u Manchesteru. Slijedi Real Madrid s 34 nogometaša i njih osam u klubu, potom Lyon s 33 od kojih je čak 15 u klubu, a peti je PSG s 27 igrača, ali i samo njih pet u klubu.

Najmanje svojih igrača u momčadi ima Manchester City, samo jednog - Joe Hart. Nisu mnogo bolji ni Chelsea i Milan s po tri nogometaša iz svoje škole koji trenutno nastupaju za klub.

>> Barca na stvaranje talenata uloži 24 milijuna eura godišnje

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.