EL CLASICO

Real je igrao dok je igrao i Modrić, na kraju mogu biti sretni s minimalnim porazom

Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Luis Suarez
Foto: Reuters/PIXSELL
Luis Suarez
Foto: Reuters/PIXSELL
Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona - Real Madrid
Foto: Reuters
Mathieu
Foto: Reuters/PIXSELL
Lionel Messi
Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
22.03.2015.
u 22:50
Barcelona i Real odigrali su jedan od najvećih derbija svijeta, a bolji su bili Katalonci, "kraljevi" su nakon 56. minute nestali
Pogledaj originalni članak

Barcelona je uspjela pobijediti na Nou Campu 2:1 Real Madrid i pobjeći im na ljestvici četiri boda, što je značajna prednost deset kola uoči kraja prvenstva. Ali prije svega, bila je to veličanstvena nogometna večer, u kojoj su po prvi put startala dva Hrvata - Ivan Rakitić s jedne i Luka Modrić s druge strane.

Krenulo je žestoko od samog početka, mogao je odmah u trećoj minuti Barcelona povesti da Iniestinu prizemnu loptu u kazneni prostor s noge Rakitiću nije "skinuo" Suarez i sve upropastio. Nakon toga trajala je bitka za sredinu i malo po malo, osvajala ju je Barcelona, no prije svega je Ronaldo sjajnu Benzeminu asistenciju "pospremio" na gredu s nekoliko metara. Opasno je disala Barca u tim trenucima.

I do pogotka nije došla svojom poznatom igrom nego nakon Messijeva ubačaja iz slobodnog udarca. Pronašao je glavu Mathieua, kojem je to bio prvi pogodak za Barcu u prvenstvu i slavlje je u 19. minuti moglo početi. Bila je to 15. asistencija Lionela Messija.

Nakon tog ponajbolji nogometaš svijeta i najbolji nogometaš Barcelone lagano "nestaje" s terena, ali sjajan posao odrađivao je ostatak momčad, posebno u defenzivnom dijelu, gdje se Rakitić istaknuo večeras. Real se snije snalazio, kao da nisu imali dovoljno samopouzdanja i potom u 31. minuti Neymar je imao nakon odbijenog udarca Suareza priliku riješiti susret, ali promašio je s dva metra na način da ju je dodao Casillasu u ruke. Slijedi brza kontra koju je povukao Modrić, dodao Benzemi, on savršeno uposlio Ronalda i Portugalac nije propustio takvu priliku. U samo nekoliko sekundi od prilike za 2:0 do 1:1.

Nakon tog "nestaje" s terena Barcelona. Real je nizao priliku za prilikom, a sredinu je predvodio maestralni Modrić, a pratili su ga Kroos i Isco. Preuzeli su kontrolu, Benzema i Bale šetali su se kroz obranu, prijetili su zajedno s Ronaldom, ali i promašivali. Srećom po Barcu, uslijedilo je poluvrijeme.

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom, Real je dolazio do prilika kako je htio, Barca čak nije imala ni posjed lopte, samo su panično izbijali što su mogli prema naprijed. I u jednom takvom izbijanju Pique pronalazi Suareza, on sjajno smiruje loptu, ulazi u kazneni prostor i zabija u dalji kut s desne strane. Nogometaši Reala bili su u nevjerici, ali nakon silnih promašaja morala je uslijediti osveta. Bilo je to u 56. minuti i to treba zabilježiti jer to je minuta kad je Real prestao igrati.

Foto: Reuters/PIXSELL

Uvukla se nervoza i samo je čudno blagonaklon kriterij u početku strogog suca Antonija Mateua spasio Isca i Carvajala od crvenih kartona. Dok je Iscu progledao zbog dva starta sleđa, Carvajalov start na Neymaru nije ni svirao, iako je kao posljednji čovjek obrane srušio Brazilca.

Nakon toga je uslijedio scenarij "Manchester City", Barcelona je dolazila u priliku skoro pa svaki napad, Lionel Messi je odlučio zaigrati, Cristiano Ronaldo više kao da nije igrao jer se nije sastao s loptom u drugom dijelu nakon primljenog zgoditka, kao ni Bale koji od 60. minute nije imao niti jedno jedino zabilježeno dodavanje. Suarez, Neymar, Messi, Jordi Alba... pucali su i Casillas je branio. Ili su promašivali cijela vrata kao u jednom trenutku Messi, nekoliko puta Neymar i Suarez.

Stoga, dobro je za Barcu da je zabila prvi put glavom u El Clasicu na Nou Campu nakon 12 godina, kao što je sreća da nisu primili gol nakon 1:1 i da je Suarez onako pogodio.Bili su bolji no pomazila ih je sreća u ključnim trenucima, a za ubuduće moraju poraditi na završnici jer u posljednje dvije utakmice promašili su dvadesetak izglednih prilika. Imaju sad vremena za analize jer slijedi reprezentativna stanka, a dok čekaju nastavak prvenstva bit će udobno smješteni na vrhu s četiri boda prednosti ispred Reala.

BARCELONA - REAL MADRID 2:1 (Mathieu 19', Suarez 56'/Ronaldo 31')

BARCELONA: Bravo - Alves, Piqué, Mathieu, Alba - Mascherano, Iniesta (od 80. Xavi), Rakitić (od 76. Busquets) - Luis Suárez, Neymar (od 84. Rafinha), Messi. Trener: Luis Enrique.

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Pepe (od 73. Varane), Ramos, Marcelo - Kroos, Modrić (od 88. Lucas Silva), Isco (od 80. Jese) - Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema. Trener: Carlo Ancelotti.

>> Luis Enrique: El Clasico neće odlučiti o prvaku u Primeri

>> Ivan Rakitić najgori u Barceloni, Luis Suarez najbolji

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

Avatar nula
nula
22:57 22.03.2015.

Kad je Luki oko 65 min ponestalo snage , stao je i Real. Ronaldo , Kroos, Bale ...nije ih bilo. Bez Casillasa , primili bi 5 komada.

DU
Deleted user
23:02 22.03.2015.

Kakav je ovo naslov. Jel ovi novinari misle da utakmica počinje od 60 minute. Do drugog Barceloninog gola Real je bio puno bolji i trebao je zabiti bar pet komada. Nakon tog drugog gola Real je totalno pao i Barcelona je stvarno imala dosta šansi. Modrić odličan prvo poluvrijeme. Očito još nije spreman za cijelu utakmicu i kako je drugo poluvrijeme odmicalo i on je padao u igri. Trebao ga je zamjeniti tamo negdje u 60 minuti, jer je bilo vidljivo da ne može više. Bale i Ronaldo vrlo loši, igraju svoje privatne utakmice.

DU
Deleted user
08:23 23.03.2015.

Pogodio sam ishod, štoviše pogodio sam i rezultat. Tako je najpravednije, a takva je trenutno i realnost Primere na prvih 6 pozicija.