Liga prvaka

Barcelona remijem do finala na Wembleyu

Foto: Reuters
Barcelona remijem do finala na Wembleyu
03.05.2011.
u 22:37
U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka ipak se nije dogodilo čudo. Barem ne ono rezultatsko.
Pogledaj originalni članak

Barcelona i madridski Real su remizirali (1:1), čime su Katalonci čekirali karte za finale u Londonu 28. svibnja i kultni Wembley. No, Real je na Nou Campu pokazao da zna i nešto drugo osim igrati bunker. Možda zato što na klupi nije bilo Josea Mourinha...

Na početku oba poluvremena napali su Karankini jurišnici, iznenadili Katalonce, no njihova je agresija u oba dijela utakmice izblijedila nakon 10-ak minuta. U prvih 45 minuta Madriđane je od rezultatske katastrofe spašavao fenomenalni Iker Casillas, dok je u nastavku Real probio Pedro Rodriguez u 54. minuti, nakon sjajne asistencije Andresa Inieste.

- Presretan sam što sam svom klubu u utakmici s Realom omogućio prolaz u finale Lige prvaka. Želimo još jedan trofej, no bit će teško protiv Manchester Uniteda - rekao je Pedro zaboravivši da Manchester još nije u finalu.

- Poseban trenutak! Pobjeda nad Realom koja nas vodi u finale Lige prvaka - sretan je nakon utakmice bio asistent Iniesta koji je otkrio:

- Nema zle krvi između naše dvije momčadi. Sve ono što se događa na terenu normalno je za velike rivale. No, na prvom je mjestu ipak fair-play.

Šok nakon pogotka Barcelone nije dugo trajao. Marcelo je već nakon 10 minuta vratio Realu nadu u čudo, no na tomu je i ostalo...

Dvije stvari ipak se nisu promijenile u odnosu na utakmicu u Madridu - sporna situacija iz 46. minute opet je otišla na stranu katalonskog kluba. Cristiano Ronaldo izgubio je ravnotežu i pao na Mascherana, a u nastavku akcije Higuain je zabio pogodak, kojega je glavni sudac Frank De Bleeckere poništio zbog Ronaldova prekršaja na Mascheranu. I da ga nije sudio, Belgijcu ne bi nitko ništa prigovorio.

- Dosta mi je već ovih sudačkih previda. Uvijek na našu štetu. Taj poništeni pogodak nas je pokopao. Prisjetite se samo prve utakmice, da je tamo ostalo 0:0, mi bismo s ovim rezultatom išli u finale - požalio se Casillas.

 Druga stvar koja se nije promijenila, Emmanuel Adebayor nastavio je tamo gdje je stao u Madridu - mlateći po Barcinim igračima iz svih oružja.

U 75. minuti, strijelac Marcelo nije htio da Adebayor bude usamljen, pa je i on pokazao da zna lijepo opaliti po nogama. Koga drugoga nego Lionela Messija.

Osim Pedrova pogotka, najveći pljesak pobrao je u 80. minuti Francuz Eric Abidal kada je otišao na zagrijavanje, da bi ušao u sudačkoj nadoknadi. Samo mjesec i pol dana, točnije 49 dana od operacije tumora jetre vratio se Francuz na nogometne terene!

Zanimljiv uvod u drugo poluvrijeme imala je utakmica na Nou Campu, u teren je utrčao navijač, proletio pored Cristiana Ronalda, nešto mu dobacio, a onda se igrao lovice s 10-ak zaštitara...

Zanimljiv je bio i podatak na poluvremenu utakmice s Uefine službene stranice. Barcelonin veznjak Xavi Hernandez u prvih je 45 minuta imao 92 dodavanja, od čega 87 točnih! U Realovoj momčadi najbliži mu je bio Xabi Alonso sa 29 dodavanja, od čega 24 točna...

Na kraju je Xavi završio sa 134 (123 točna), a kod Reala je loptu najčešće u posjedu i nakon 90 minuta imao Xabi Alonso - 47 puta (33).

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

CP
copy paste
22:53 03.05.2011.

zasluženi prolaz barcelone.čeka se united i imamo pravo finale.

Avatar that_good
that_good
23:08 03.05.2011.

MES QUE UN CLUB...i daj molim ove vjerne navijače reala da više prestanu korsititi suce stalno kao neki izgovor, jednostavno, neka igrači reala prestanu biti drvosječe tek onda možemo pričati konkretno, a za sada, čestitajte Barci na predobroj igri koju pružaju i možemo biti sretni što takava igra se prikazuje u naše vrijeme...BARCA !!!

Avatar Idler 3
Idler 3
22:51 03.05.2011.

Zaslužen prolaz mada je i Real na trenutke pokazal kak znaju igrat. Kaka očigledno nije pravi, dugo izbivanje il ipak nejasna priča oko ozljede, tko zna al velika šteta jer je među 3-4 najbolja na svijetu kad je 100% spreman. Zagriženi navijači Reala mogu slobodno komentirat suđenje jer je većinu nejasnih kontakata sudac presuđival za Barcu - neovisno o zasluženim kartonima ili poništenom golu !!!!