EUROPSKI NOGOMET

Barcelona slavila u derbiju i pobjegla Realu, Roma se vratila protiv Milana

Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Barcelona slavila u derbiju i pobjegla Realu, Roma se vratila protiv Milana
08.01.2023.
u 23:15
Najbolja obrana LaLige je po 12. put u ovoj sezoni sačuvala svoju mrežu i tako je Barcelona došla do 13. pobjede te se sa 41 bodom izdvojila na vrhu ljestvice
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Barcelone postigli su jedan pogodak što je bilo dovoljno za minimalnu pobjedu 1-0 na gostovanju kod Atletico Madrida u derbiju 16. kola španjolskog prvenstva.  Ousmane Dembele je u 22. minuti donio tri boda Barceloni, ali veliki dio posla kod tog pogotka obavio je Pedri koji se sjurio prema kaznenom prostoru kroz nekolicinu suparničkih igrača, proslijedio loptu prema Gaviju koji se dobro zagradio i dodao loptu francuskom napadaču, a ovaj preciznim udarcem pogodio donji desni kut Atleticovih vrata.

U prvom poluvremenu je Atletico prijetio u više navrata, ali su njihovi udarci u izglednim situacijama ili bili neprecizni, ili su završili u bloku Barcelonine obrane.

Ousmane Dembele je u 62. minuti bio vrlo blizu drugom pogotku, ali je njegov šut djelomično blokiran pa je lopta pogodila vanjski dio vratnice. U 72. minuti se drugi put zatresla mreža domaće momčadi, ali je Ferran Torres bio u zaleđu.

U drugoj minuti sučevog dodatka sudac Munuera Montero je pokazao crvene kartone Stefanu Saviću i Ferranu Torresu zbog kraćeg hrvačkog obračuna oko sredine igrališta, kad je lopta već bila daleko od njih.

U petoj minuti dodatka Araujo je izbio loptu s gol-crte nakon udarca Antoinea Griezmanna i tako onemogućio najopasniji pokušaj Atletica da dođe do izjednačenja.

Najbolja obrana LaLige je po 12. put u ovoj sezoni sačuvala svoju mrežu i tako je Barcelona došla do 13. pobjede te se sa 41 bodom izdvojila na vrhu ljestvice. Real Madrid je ostao na 38 bodova, a treći je Real Sociedad sa 32 boda. Na četvrto mjesto se probio Betis sa 28 bodova, a po bod manje imaju Atletico Madrid i Villarreal.

Standings provided by Sofascore

Remi Milana i Rome

U derbiju 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan i Roma su na San Siru odigrali 2-2, nakon što su gosti nadoknadili dva gola zaostatka u posljednjih sedam minuta susreta.

Domaćin je poveo u 30. minuti golom Pierrea Kalulua, a u 77. minuti je Tommaso Pobega približio "Rossonere" pobjedi. Tračak nade Romi je donio Roger Ibanez smanjivši na 2-1 nakon ubačaja iz kornera, a kada se već činilo da će Milan iščupati pobjedu, Tammy Abraham je u četvrtoj minuti nadoknade izjednačio. Lorenzo Pellegrini je ubacio iz slobodnog udarca, Nemanja Matić pucao glavom, Ciprian Tatarusanu je sjajno obranio, ali je Abraham pospremio odbijanac u mrežu za 2-2. Ante Rebić nije nastupio za Milan zbog ozljede.

Ovaj rezultat najviše je obradovao lidera Serie A Napoli koji je na gostovanju pobijedio Sampdoriju sa 2-0.

Standings provided by Sofascore

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.