Španjolska liga

Barceloni gradski derbi i tri boda prednosti

Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona
08.12.2018.
u 23:24
Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi Barcelone i igrao do 84. minute, kada ga je zamijenio Denis Suarez
Pogledaj originalni članak

U gradskom derbiju odigranom na El Pratu, Barcelona je kao gost svladala Espanyol s 4-1 (3-0), uz dva prekrasna pogotka Lea Messija iz slobodnih udaraca, te s tri boda prednosti pred najbližim pratiteljima zasjela na vrh ljestvice španjolskog nogometnog prvenstva,

Messi je prvi od dva pogotka postigao u 17. minuti. Namjestio je loptu na 23-24 metra te skinuo paučinu iz lijevog gornjeg kuta i ostavio nemoćnim vratara Espanyola Diega Lopeza.

Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona Betis
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona Betis
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona Betis
Foto: Reuters/Pixsell
Barcelona Betis

Devet minuta poslije Argentinac je bio asistent, a Ousmane Dembele je bio strijelac za 2-0 pogodivši s lijeve strane suprotni kut. Dembele je u 45. minuti izbacio Luisa Suareza odličnim dodavanjem, a Urugvajac pobjegao obrani Espanyola i spretno provukao loptu pokraj Lopeza za 3-0.

U 65. minuti nova Messijeva majstorija. Novi slobodni udarac s 23-24 metra, samo s desne strane pa je Argentinac odlučio gađati desni gornji kut Lopezovih vrata. I opet je pogodio.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi Barcelone i igrao do 84. minute, kada ga je zamijenio Denis Suarez.

Zahvaljujući pogotku Sarabije iz 55. minute Sevilla je do posljednjih sekundi gostovanja kod Valencije imala tri boda u rukama. No, tada je pažnji obrane izmakao Diakhaby, a češki vratar Vaclik odletio u prazno, pa je domaća momčad došla do izjednačujućeg pogotka. 

Nikola Kalinić bio je strijelac u domaćoj pobjedi Atletico Madrida protiv Alavesa (3-0), a postigao je prvi gol na utakmici u 25. minuti na ubacivanje Ariasa. To je Kalinićev drugi gol za Atletico u samo tri dana, jer je zabio i u Kupu protiv Sant Andreua. Kalinić je startao u početnoj postavi i dobiva sve više prostora ozljedom Diega Coste. 

Drugi i treći gol za "Colchonerose" postigli su Griezmann (82) i Rodrigo (88), no susret je zasjenila teška ozljeda koljena francuskog braniča Lucasa Hernandeza.

Nogometaši Celte Vigo slavili su s 3-2 (1-0) na gostovanju kod Villarreala, a domaća je momčad u završnici utakmice umalo stigla do velikog preokreta. Golovima Mendeza (44), Yokuslua (49) i Gomeza (51) gosti su stvorili zalihu od tri pogotka i držali ju sve do 83. minute.

Tada je jedno nesmotreno vraćanje lopte vrataru rezultiralo indirektnim udarcem koji je Carlos Bacca pretvorio u pogodak nade za domaću momčad. Isti je igrač četiri minute poslije još jednom poslao loptu u mrežu. U preostalih deset minuta igrači Villarreala su napadali, čak pogodili i vratnicu, ali do izjednačujućeg pogotka nisu došli te su s 14 bodova ostali na 17. mjestu, tri boda iznad zone ispadanja. Celta Vigo je s 20 bodova na 10. mjestu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.