ZORAN MORA OTIĆI

Mamić će pokušati nagovoriti Halilhodžića da se vrati na klupu Dinama?

09.11.2014., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 15. kolo, NK Zagreb - GNK Dinamo. Zoran Mamic , Igor Cvitanovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
sport...medjugorje...15.01.2011...sport centar circle international, nk dinamo, pripreme u medjugorju, jutarnji, prvi trening nakon dolaska u medjugorje...vahid halilhodzic foto: zoran grizelj vecernji list
07.05.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski nogometni kup, finale, 1. utakmica, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Trener Rijeke Matjaz Kek. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
19.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, NK Lokomotiva - NK Istra 1961. Trener Pule Igor Pamic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
29.11.2014.
u 12:15
Plavi su dotaknuli dno Europske lige, nemaju igru i vrijeme je za promjene
Pogledaj originalni članak

Nakon niza smjena trenera i dobro obavljena posla vršitelja dužnosti prošle sezone bili smo za to da momčad Dinama preuzme Zoran Mamić. Uostalom, kao sportski direktor sam je dovodio igrače, birao ih i zaslužio je priliku.

I nakon nekih prvih neuspjeha čak se i sam Zoran čudio rekavši:

– Iskreno, očekivao sam žešće kritike.

E, sada više nije vrijeme za žešće kritike, sada je vrijeme da sportski direktor Zoran Mamić smijeni trenera Zorana Mamića i da zajedno s bratom Zorana Mamića nađe novog trenera.

Krenuli su po Vahu

I u Maksimiru su svjesni da ovako dalje ne može. Nakon pozdrava i uobičajenog pitanja kako ste, dana nakon debakla u Rumunjskoj, predsjednik kluba Mirko Barišić kratko je odvratio:

– Nisam dobro.

Nije ni čudo, nije dobro nijedan Dinamov navijač nakon još jednog rezultatskog neuspjeha plavih, nakon igre koja je sramotna, nakon što je Dinamo postao najgori klub Europske lige u njezinoj povijesti.

– Ovo nije dobro, ali sada treba izdržati do kraja, pa onda vidjeti kako dalje. Naravno da sam razočaran, iako je u sportu onome koji o nečemu odlučuje razočaranje suvišno, treba raditi da ubuduće ne bude tako. Ali ovo treba prekinuti, ušli smo u seriju koja ne valja – kazao je Barišić.

Kako sada stvari stoje, plavi bi mogli dovesti u pitanje i prvenstvo.

– Sigurno da se moramo bojati. Budemo li ovako i dalje izgledali, neće biti dobro.

Jeste li razmišljali o treneru?

– Još nismo, čekamo da završi ova polusezona i da onda napravimo ono što će biti najbolje za momčad. Da sada reagiramo, bilo bi to ishitreno i nepotrebno. Nogometno rečeno, treba spustiti loptu na zemlju, pričekati kraj polusezone – zaključio je Barišić.

No, iako plavi imaju još nekoliko muka u domaćem prvenstvu i jedno europsko (Celtic) predstavljanje, plavi su krenuli u potragu za novim trenerom.

Prema nekim informacijama, radi se na tome da se ponovno nagovori Vahida Halilhodžića. Iako su se rastali na ružan način, stariji Mamić opet bi ga rado vidio na klupi, Vaha je dobar sa Zokijem i koliko god ovaj stručnjak govorio da je sada preskup i kako bi radije išao raditi u neku ambicioznu, ali sređeniju okolinu, ne treba čuditi ako se ipak dogovore.

Kek živi u idili

Samo, tada će Zdravko morati bježati od svlačionice i pustiti Vahu da radi na miru nekoliko godina.

– Za pravi rezultat, nakon što se počne stvarati momčad, potrebne su tri-četiri godine rada, tek tada dolaze na "naplatu" rezultati – kazao nam je Vaha kada smo razgovarali o Dinamu.

Halilhodžić je sigurno skup, ali nije skup kao niz promašenih igrača koji su dovedeni. Pa je onda bolje platiti pravog trenera. A Vaha to jest, vrhunski. Ne bude li ipak želio doći, onda Mamić mora nazvati svog prijatelja Miškovića i od Rijeke tražiti račun na ime odštete za Matjaža Keka. I Rijeci i Keku poslati ponudu koja se ne odbija, sad Mamić mora nekoga izuti iz cipela, kao što njega izuvaju kad prodaje igrače. Kek bi bio pravo rješenje. Samo, bi li takav došao u ruiniranu momčad, u klub koji nema navijača dok njegova Rijeka živi najljepše trenutke, u klub u kojem nema sustava kakav je postavljen u Rijeci.

Ako ni to ne bi išlo, onda bi plavi trebali razmisliti koji bi trener razbudio svlačionicu, koji zna slagati igru, ima autoritet. Na pamet nam pada Igor Pamić, pa bi možda i Nenad Bjelica trebao doći u obzir, čovjek je sjajno vodio Austriju, sad Speziju neočekivano gura prema Seriji A.

Samo, treba znati da rezultat ipak donosi cijeli klupski sustav, a ne samo trener. Kek može potjerati igrača iz Rijeke kad mu odmahne rukom, u Maksimiru to ne bi mogao. I bojimo se da bi takav, baš kao i Halilhodžić nekoć, izdržao dva, tri mjeseca u Dinamu.

>> Zoki, ostavi se trenerske klupe i otiđi u Rijeku pitati koliko košta Kek

>> Ovaj Dinamo nema baš nikakvu budućnost

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

FA
Fatty
13:48 29.11.2014.

Iako sam dinamovac, ne bi htio da dovedu Keka. Kek je sjajan trener i neka ostane u Rijeci. Ne treba razje....ti tu lijepu priču. Iskreno se veselim uspjesima Rijeke.

ST
strsljen2013
14:14 29.11.2014.

Da sam ja Vaha, pljunio bih mu u facu.

ST
strsljen2013
14:16 29.11.2014.

Gospodo, nemojte pljuvati po igračima. Na kraju krajeva oni nisu dovedeni da bi igrali nego da bi bili prodani i na njima zaradili.