JUNIORSKA LP

'Bayern je poput kluba iz naše druge lige. Ovo će za nas biti jedno nevjerojatno iskustvo'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
'Bayern je poput kluba iz naše druge lige. Ovo će za nas biti jedno nevjerojatno iskustvo'
17.09.2024.
u 12:00
Podsjetimo, juniori Dinama će igrati u istoj ligaškoj fazi kao i seniori, ali će umjesto osam utakmica nastupati u šest dvoboja. Osim Bayerna, Dinamovi protivnici će biti i Monaco, Salzburg, Slovan, Dortmund i Celtic.
Pogledaj originalni članak

Jučer je sa seniorima Dinama u München otputovala i Dinamova juniorska momčad koja će danas od 16 sati u Bayernovu kampusu protiv bavarskog diva igrati prvo kolo juniorske Lige prvaka. Podsjetimo, juniori Dinama će igrati u istoj ligaškoj fazi kao i seniori, ali će umjesto osam utakmica nastupati u šest dvoboja. Osim Bayerna, Dinamovi protivnici će biti i Monaco, Salzburg, Slovan, Dortmund i Celtic. Dvoboj s Bayernom stoga je vjerojatno najteža prepreka u ovoj ligaškoj fazi, a treneru Dinamovih juniora Ivici Banoviću ne pomaže ni činjenica da ne može računati da dosta igrača za današnji dvoboj.

– Imamo dosta izostanaka, ali koga nema, bez njega se može. Dečki koji su tu spremni su, željni dokazivanja i igranja. To će za njih biti nevjerojatno iskustvo. Iskustvo vođenja momčadi prošle sezone u ovom natjecanju znači mi dosta jer sad znam kakva kvaliteta igrača nas očekuje. Kod Bayerna su to dečki koji 80 posto igraju seniorski nogomet, većinom u 3. njemačkoj ligi, tako da nas očekuje recimo drugoligaška momčad hrvatske lige što se tiče jačine i čvrstine u duelima – rekao je uoči dvoboja trener Banović.

VEZANI ČLANCI:

– Očekujem jako zahtjevnu utakmicu, trkački pogotovo, ali mislim da smo kao ekipa svi spremni, da ćemo dati svoj maksimum i da će sve to dobro izgledati – rekao je Branko Pavić, 17-godišnji veznjak koji je ove sezone već skupio dobar broj minuta i u seniorskoj momčadi Dinama:

– Puno znači takvo iskustvo u prijelomnim utakmicama. Mislim da će mi to dosta pomoći u ovim utakmicama Lige prvaka mladih – zaključio je Pavić.

Uz Dinamo, Hrvatsku će u juniorskoj Ligi prvaka predstavljati i Lokomotiva, ali u takozvanoj 'domestic' putanji po nokaut sistemu. Lokomotiva je u prvoj od tri runde nokaut faze slobodna, a u drugoj je 23. listopada i 6. studenog očekuju dvoboji protiv pobjednika između bjeloruskog Dinamo Minska i armenskog Pjunika koji se sastaju u prvoj rundi. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.