BUNDESLIGA Nikada tako dramatična završnica prvenstva

Bayern je s Juppom sada najveći favorit

11.05.2009.
u 11:35
Pogledaj originalni članak

Bundesliga ulazi u najdramatičniju završnicu posljednjih godina, jer čak četiri kluba kandidiraju za naslov prvaka u posljednja tri kola. To se odavno nije dogodilo, a vrlo je vjerojatno da će odluka o novome prvaku pasti u poljednjem kolu, 23. svibnja, u kojemu se međusobno sudaraju Bayern i Stuttgart.

Kladionice su najsklonije Bavarcima i nude koeficijent 2,15 na njihov naslov prvaka, slijedi Wolfsburg s 3,75, Hertha 5,00, Stuttgart 8,00... Slično je favorite posložio i bivši Dinamov igrač Mario Cvitanović, koji je s klupe Energie Cottbusa u subotu odgledao sraz s Bayernom (1:3).

– Bayern se diže, vjerojatno je smjena trenera tu odigrala značajnu ulogu. Kada su pitanju sudbonosne utakmice, Bavarci imaju najveće iskustvo i najlakše se nose s pritiskom. Oni sada lukavo šalju poruke kako nisu favoriti i prebacuju taj teret drugima. Najvjerojatnije će im se ta taktika i isplatiti, jer Wolfsburg na gostovanjima izgleda vrlo loše – kazao je Mario Cvitanović.

Herthi laka gostovanja
Ipak, Wolfsburg ima najbolji raspored, s dvije utakmice kod kuće i jednim gostovanjem, dok se Bavarci i “Švabe” moraju međusobno potući. No, ruke trlja i Hertha jer su njezina gostovanja momčadi iz donjega dijela ljestvice, Köln i Karlsruhe.

Bayern je očito u pravom trenutku posegnuo za promjenom na klupi. Destabiliziranim Klinsmannovim igračima Heynckess je udahnuo novi život i povezao dvije uzastopne pobjede. Heynckess bi tako mogao postati veliki Bayernov heroj u samo pet utakmica. Navijači su mu u subotu velikim transparentom čestitali 64. rođendan i poželjeli njegov ostanak.

Jupp je posljednji naslov prvaka u Bundesligi osvojio 1990. godine, upravo s Bayernom. Bavarci i brane naslov prvaka, koji je u prošloj sezoni u velikom stilu osvojio Ottmar Hitzfeld.

Od trenera koji su u igri za naslov prvaka, samo još Felix Magath ima to iskustvo, s Bayernom 2006. godine. On će u sljedećoj sezoni voditi Schalke.

– Njegova najava odlaska nema veze s našom lošom igrom. Ne stoji Magath na terenu, već igrači. On nije ni u čemu pogriješio i nemamo se pravo na to izvlačiti – kazao je igrač Wolfsburga Zvjezdan Misimović.

Nastavak u utorak
Josip Šimunić s Herthom najbliži je naslovu prvaka od svih naših igrača. Berlinčani još nikada nisu osvojili Bundesligu od njezinoga osnivanja 1963. godine.

Posljednji Hrvat s bundesligaškim naslovom bio je Robert Kovač s Bayernom 2005. godine.

Njemačka bundesliga nastavlja se 32. kolom već u utorak i srijedu.

Pogledajte na vecernji.hr