FC Hollywood

Bayern je ušao u krizu, a don Carlu brod curi sa svih strana

Foto: Reuters/PIXSELL
Hoffenheim - Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
Borussia (D) - Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
Borussia (D) - Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
Bayern - Wolfsburg
Foto: Reuters/Pixsell
Bayern - Wolfsburg
Foto: Reuters/Pixsell
Bayern - Wolfsburg
Foto: Reuters/Pixsell
Bayern - Wolfsburg
24.09.2017.
u 15:23
Tabloidi su uživali, a kako i ne bi kada je svaki dan donosio neku novu pikanteriju. Ciriaco Sforza tražio je odlazak iz “ludnice”, kako je 1997. opisao stanje svlačionice, već poslije prve sezone u Münchenu
Pogledaj originalni članak

Nazvali su ih FC Hollywood, i to ne bez razloga. Bayern je u drugoj polovini 90-ih godina prošlog stoljeća bio u kaosu, pucao je po šavovima, momčad je bila zatrovana međusobnim sukobima i opterećena skandalima najvećih zvijezda, a taj kaos ni Giovanni Trapattoni nije mogao zauzdati.

Tabloidi su uživali, a kako i ne bi kada je svaki dan donosio neku novu pikanteriju. Ciriaco Sforza tražio je odlazak iz “ludnice”, kako je 1997. opisao stanje svlačionice, već poslije prve sezone u Münchenu.

Uzeo suigraču suprugu!

Lothara Matthäusa kasnije su prokazali kao “krticu” koja je tabloidima (pogotovo Bildu) iznosila prljavo rublje, no daleko od toga da je i on vodio uzoran život. Bio je slab na žene, njegov prijezir spram suigrača iz reprezentacije, a ranije i Intera, Jürgena Klinsmanna bio je javan. Vrhunac je bilo kada je otkriveno da je Matthäus uložio 10.000 tadašnjih DEM-a u okladu da će Klinsmann, u to vrijeme prvi napadač momčadi, u sezoni 1996./97. zabiti manje od 15 golova!?

Na ratnoj nozi Matthäus je bio i sa Stefanom Effenbergom koji mu, međutim, nije ostajao dužan i koji je na provokacije brutalno odgovarao, a ono što mu tada nije stigao reći kazao mu je u svojoj autobiografiji. Effenberg je, također, uhvaćen s “prstima u medu”. Prevario je i ostavio svoju suprugu Martinu, ali sa ženom s kojom nije smio, Claudijom Strunz, suprugom svojega suigrača Thomasa Strunza.

Mario Basler je, pak, bio priča za sebe. Idol navijača živio je boemski, pušio po dvije kutije cigareta dnevno, a volio ih je zaliti pivom. I to ne isključivo u vrijeme Oktoberfesta. Trapattoni je čak bio angažirao privatne istražitelje da ga prate i javljaju mu svaki njegov korak. Oliver Kahn je, pak, ostavio trudnu suprugu, s kojom je već imao jedno dijete, zbog mlade barmenice... Njemački tabloidi se tih godina nisu morali brinuti za nakladu.

Taj kaos uspio je srediti Ottmar Hitzfeld čiji će se dolazak u ljeto 1998. ispostaviti presudnim. U prve dvije sezone osvojio je dva naslova u Bundesligi, koliko i njegovi prethodnici u prethodnih osam, Bayern je tri puta zaredom bio najbolji u Njemačkoj, a na kraju te treće sezone i najbolji u Europi. Era FC Hollywooda bila je završena iako su se i kasnije događale eskapade Bayernovih zvijezda za naslovnice tabloida, Ali ti skandali više nisu bili svakodnevni već izolirana pojava.

Trajao je mir neko vrijeme. Sve do ljeta 2017. Jer Bayern je opet ušao u buru, a Carlu Ancelottiju brod curi sa svih strana.

- Dugo nije bilo ovako nemirno u Bayernu - rekao je Lothar Matthäus o stanju u momčadi.

Pandorinu kutiju otvorio je jedan od najiskusnijih, Thomas Müller, ljutit jer više nije u početnoj postavi.

- Zaista ne znam kakve kvalitete od igrača traži trener. Kvalitete koje ja imam očito mu ne odgovaraju - jasno je rekao.

Zatim se oglasio Robert Lewandovski koji je, pak, opleo po klupskoj politici. Poljak se nije žalio zato što ne igra, njegov je problem s kime igra!

- Lojalnost je lijepa riječ, čudesna i romantična ideja, ali... U elitnom sportu računaju se druge stvari. Uspjeh i novac. Bayern mora biti kreativniji želi li privući nogometaše svjetske klase - rekao je Lewandowskije potrošeno 103 milijuna eura.

Hoeness mu okrenuo leđa

Špekulira se da je u pozadini takvog istupa želja Poljaka da prijeđe u Real. Ulje na vatru dolio je Ribery koji je bijesno bacio dres kada ga je Ancelotti povukao iz igre u 80. minuti utakmice s Anderlechtom. Ali ni tu nije kraj holivudskih priča. Meksički mediji izašli su s pričom, a za koju su, naravno, zagrizli svi svjetski tabloidi, da je meksički nogometaš Jonathan Dos Santos u vezi sa zvijezdom Bayerna Thiagom Alcantarom!?

Ancelotti se odjednom našao u “neprijateljskom” okruženju, u sukobu je sa zvijezdama, a leđa mu je okrenuo i prvi čovjek kluba Uli Hoeness. Cijeli tekst čitajte u MAX-u.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
16:09 24.09.2017.

članak ne spada u rubriku sport