LIGA PRVAKA

Bayern osvetio Stuttgart

18.09.2003.
u 00:00
Sretnim pogotkom Makaaya Bayern je Celticu učinio ono što je u utorak Rangers Stuttgartu
Pogledaj originalni članak

Njemačka i Škotska u istoj su kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo, do zadnjeg kola bore se za odlazak u Portugal, a ždrijeb ih je dvostruko spojio i u Ligi prvaka. Ti su okršaji nakon prvoga kola sasvim izjednačeni. Na jednak način, kao što je u utorak Rangers pobijedio Stuttgart preokrenuvši 0:1 u 2:1, Bayern se na Olimpijskom stadionu sinoć obračunao s Celticom. A novi je junak postao Roy Makaay. Taj je Nizozemac bio razlog da trener Ottmar Hitzfeld nije morao posezati za izgovorima zbog neigranja Jeremiesa, Scholla i Deislera: on je najprije izjednačio, a potom četiri minute prije kraja želio je centaršutem pronaći Ballacka, ali je lopta prevarila sve i završila u mreži gostiju za pobjedu!

- Sad sam tek uvjeren da možemo postati europski prvaci! - još je vruć govorio Bayernov vratar Oliver Kahn.

Robert Kovač odigrao je cijeli susret, jedan Hartsonov udarac obranio s gol-crte, a Škoti će alibi potražiti u neigranju cijele standardne obrane, te Lamberta i Guppyja.

Lyon je s 1:0 svladao Anderlecht, a naš Ivica Mornar ušao je u igru u 64. minuti, no ni jednom se nije našao u većoj prigodi.

- Susreti Rusa i Ukrajinaca uvijek nose poseban naboj, navijačima su to doista najvažnije utakmice - pričao je uoči gostovanja u Kijevu trener Lokomotiva Jurij Semin.

Moskovljani su izbacili Šahtjor u pretkolu, no protiv Dinama bila je to drugačija utakmica. Zapravo, prilično loša! Odlučio ju je dvama pogocima na samom kraju Diogo Rincon, a nas raduje da je svih 90 minuta igrao Jerko Leko, koji se dva puta i našao u prigodi za pogodak, zaradio žuti karton i iznudio dva protivnčka. Sablić je ostao na klupi.

Morientes je postigao svoj 20. pogodak u Ligi prvaka, prvi izvan Realova dresa. Monacu su za bodove u Eindhovenu bili dovoljni on i Cisse, Dado Pršo ušao je tek u 89. minuti. Lanjski finalist Juventus se, pak, tradicionalno mučio s Turcima, no na kraju je ipak slavio. Svoj 31. pogodak u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju postigao je Del Piero, a Igor Tudor ušao je u igru u 65. minuti umjesto Camoranesija i u zadnjoj minuti imao priliku biti strijelac.

Za dva tjedna, 30. rujna i 1. listopada igraju se susreti drugog kola.

Pogledajte na vecernji.hr