LIGA PRVAKA

'Bayernovi igrači nisu izvanzemaljci i ne lete terenom. Ovo je recept za Dinamov uspjeh'

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige između Rijeke i Corvinul
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Varaždin i Rijeka sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a
17.09.2024.
u 12:33
Čak i da je Dinamo pobijedio Hajduk 3:0, situacija bi bila ista. Ne treba govoriti o iskupljenju. Dinamo treba biti pametan i uživati u nogometu. Bayern na svom terenu uvijek predstavlja velik izazov", kaže Sopić
Pogledaj originalni članak

Večerašnjim utakmicama počinje nova sezona Lige prvaka, prvi put u ligaškom formatu. U svoj europski put večeras ulazi i zagrebački Dinamo koji na početku ima ekstremno težak posao s obzirom da natjecanje otvara protiv Bayerna na Allianz Areni.

Dinamo i Bayern već su se u sklopu Lige prvaka sreli 2015. godine, a Bayern je slavio s 5-0 kod kuće i 2-0 na Maksimiru. Bayern je odlično ušao u sezonu ostvarivši tri pobjede u prva tri ligaška kola. Evo što uoči utakmice za Sport Klub kaže bivši trener Rijeke Željko Sopić:

"Što se utakmice protiv Bayerna tiče, mislim da ne treba biti preveliki znalac jer će Dinamu biti jako teško na Allianz Areni. Ako se ne varam, Bayern u zadnjih deset godina nije izgubio domaću utakmicu u Ligi prvaka. Mislim da je bio poražen još 2014. godine od Chelseaja. Moguće da sam možda pogriješio, ali mislim da je tako bilo. Treba maksimalno pozitivno ući u utakmicu i nadati se nemogućem jer je u sportu sve moguće", rekao je za Sport Klub pa dodao:

"Moramo biti realni. Igraju protiv Bayerna, a to je ogroman izazov. Čak i da je Dinamo pobijedio Hajduk 3:0, situacija bi bila ista. Ne treba govoriti o iskupljenju. Dinamo treba biti pametan i uživati u nogometu. Bayern na svom terenu uvijek predstavlja velik izazov". Za kraj je dodao što bi bilo dobro da zagrebačka momčad izvrši:

"Bilo bi jako bitno da Dinamo ne primi gol u prvih 15 minuta. Ako vrlo rano primite gol na Allianz Areni, onda su vam šanse vrlo male za pozitivan rezultat odnosno da odete uzdignute glave. S druge strane, igrači Bayerna nisu vanzemaljci i ne lete po terenu. Siguran sam da će Dinamo imati barem dvije šanse, ali jednostavno mora odigrati savršenu utakmicu. Trener Jakirović vjerojatno će morati postaviti jako brze igrače jer Bayern će ih odmaknuti daleko od svog gola s obzirom kako igra. To su više neki sprintevi od 40 ili 50 metara, što nije tako lako".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ĆA
ĆanotaKrljo
13:31 17.09.2024.

tako je -nitko ne leti , svi trče kod Bayerna a ako bude Petković trčao večeras kao , recimo Baturina , vraćamo se s povoljnim rezultatom !!! ***DINAMO***