BUNDESLIGA

Bayernu derbi u Leverkusenu

29.11.2008.
u 17:33
Pogledaj originalni članak

Šou Vedada Ibiševića nastavio se i u 15. kolu Bundeslige. Domaćom pobjedom protiv Arminije (3:0) Hoffenheim je zadržao prvo mjesto na ljestvici. Golove protiv Arminije postigli su Vedad Ibišević, Carlos Eduardo i Francisco Copado. Reprezentativcu BiH ovo je 17 pogodak ove sezone, čime je najbolji strijelac u svim ligama petica.

Bayernu derbi
U derbiju kola Bayern (M) je u Leverkusenu pobijedio Bayer (2:0) golovima Luce Tonija u 59. i Miroslava Klosea u 82 minuti. Bavarci su se pobjedom probili na drugo mjesto, s tri boda manje od Hoffenheima. Niti minutu za Bayern opet nije igrao Lukas Podolski. Napadač Bayerna već je više puta od uprave kluba zatražio da ga puste u zimskom prijelaznom roku zbog premale minutaže uz Klosea i Tonija.

Jurica Vranješ sudjelovao je od 73. minute u domaćoj golijadi Werdera protiv Eintrachta (5:0). Hattrick za momčad iz Bremena postigao je Pizzaro, a zabili su i Diego te Hunt.

Jol: Petrić može bolje
Energie je u gostima s 3:2 pobijedio Borussiju (M).

U nedjelju će na teren istrčati trojica naših reprezentativaca. Petrić i Olić s HSV-om gostuju kod pretposljednjeg Bochuma a tražit će iskupljenje za poraz protiv Ajaxa (0:1) ovog četvrtak u Ligi Uefe. Oba hrvatska napadača trebala bi krenuti od prve minute. Igre Petrića u Hamburgu jučer je za Bild komentirao trener Martin Jol.

– Mladen se još uvijek nije u potpunosti priviknuo na igru naše momčadi. Kad to učini zabijat će još više pogodaka – izjavio je Jol.

Ivan Rakitić sa Schalkeom ide u Stuttgart, a trebao bi startati od prve minute, kao i u posljednje dvije utakmice. Robert Kovač ovo će kolo odraditi zadnju od tri utakmice kazne koju je dobio zbog prigovaranja sucu nakon utakmice protiv HSV-a u 12. kolu.

Rezultati: Werder - Eintracht 5:0, Bayer (L) - Bayern (M) 0:2, Hannover - Karlsruher 3:2, Borussia (M) - Energie 1:3, Hoffenheim - Arminia 2:0.

Poredak: Hoffenheim 34, Bayern 31, Hertha 30, Bayer 28, HSV 26 (-1).

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr