PREDSTAVLJEN CRNOGORSKI NAPADAČ

Bećiraj: Uzor mi je Rooney

Foto: NK Dinamo
Bećiraj: Uzor mi je Rooney
31.08.2010.
u 16:27
Novi napadač uzeo je dres s brojem 21 koji je nekada nosio najbolji Dinamov strijelac Igor Cvitanović.
Pogledaj originalni članak

Crnogorski Albanac Fatos Bećiraj (22) nije bio ni svjestan da je upravo postao vlasnik dresa najboljega Dinamova strijelca svih vremena Igora Cvitanovića.

Ta majica s brojem 21 bila je vlasništvo Ivice Vrdoljaka, a odsad će u njoj igrati centarfor koji je u Dinamo došao na preporuku crnogorskoga izbornika Zlatka Kranjčara.

Bećiraj, dečko iz Peći, ima nevjerojatnu statistiku: zabija u svakoj drugoj utakmici, ili u brojkama 39 golova u 80 nastupa za Budućnost. Visok je 183 cm, snažan, samouvjeren, kaže da mu je uzor Wayne Rooney.

Teško je, međutim, povjerovati u priču kako je Dinamo u utrci za Crnogorcem “pretrčao” Benficu, Monaco i bečki Rapid. Da su ga Portugalci doista tražili, Fatos bi pješice krenuo iz Podgorice u Lisabon. Za njega je Dinamo u ovom trenutku bio premija na lotu.

Roditelji su dinamovci


Roditelji mu žive na Kosovu, Fatos tvrdi da su svi odreda dinamovci, a za sebe kaže kako su mu glavne karakteristike brzina i realizatorske sposobnosti. Ne boji se konkurencije i priželjkuje debi za plave već u sljedećem kolu, u derbiju s Hajdukom.

– Profesionalac sam i ne bih se prepao prepunog Poljuda, ali to ću pokazati na terenu – kazao je Bećiraj, koji se odmah priključuje crnogorskoj reprezentaciji na pripremama za utakmice s Walesom i Bugarskom.

U Dinamu će zarađivati 150.000 eura po sezoni, a potpisao je ugovor na pet godina. Posrijedi je jedan od najtalentiranijih napadača ovoga dijela Europe i u tom kontekstu njegov dolazak veliki je plus za Dinamo. Ceh je odmah platila nekadašnja zvijezda YouTubea Ilija Sivonjić koji je proslijeđen u Lokomotivu. Prošloga vikenda protiv Cibalije odigrao je posljednje 84 minute za plave i u njihovo jato više se neće vraćati.

Kramarić je sve dalje

Bećiraj se u ovoj konkurenciji odmah nameće kao kandidat za udarnu momčad te od nje opet udaljava najveću maksimirsku napadačku nadu Andreja Kramarića. Da se na plavoga 9 ozbiljno računa, onda ne bi dovodili Crnogorca i Slovaka Sylvestra, no to je već neka druga priča.

Usput, posljednji kosovski Albanac u Maksimiru prije Beqiraja bio je Ardian Kozniku, a najomiljeniji publici bio je već legendarni Kujtim Shala.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
12:17 01.09.2010.

Bećiraj: Uzor mi je Rooney iako ustvari igram kao Kramarić ili Slepička..

Avatar Pak
Pak
14:28 31.08.2010.

Dobrodošao, Bećo. Albanac koji igra za Crnu Goru došao u hrvatski klub da ga trenira Bosanac. To mora ispasti dobro. :)

LY
Lynx
17:57 31.08.2010.

Evo i Jakubov gol Stuttgartu... http://www.youtube.com/watch?v=AlKBwAFpvQ4&feature=related