Liga prvaka

Beckham se vraća kući, ali samo po oproštaj od lige

Foto: 'ALESSANDRO BIANCHI'
Beckham se vraća kući, ali samo po oproštaj od lige
10.03.2010.
u 09:53
Real napadački igra dobro, no upitna je obrambena igra i to je velika Lyonova šansa. Pogotovo zbog 1:0 iz Francuske.
Pogledaj originalni članak

Stotine milijuna eura, dolara ili tko zna čega potrošio je madridski Real za pojačanja. Uostalom, Kaka i Cristiano Ronaldo sami su koštali više nego većina cijelih nogometnih momčadi. Skuplji su i od udarnih 11 igrača Lyona u dvoboju s kojim će Real večeras pokušati naći put do četvrtfinala Lige prvaka. No, s obzirom na Lyonovih 1:0, Madriđani nemaju nimalo lagan posao.

– Real je već dulje vrijeme primjer da kupnja velikih igrača ne znači automatski i veliku momčad. Treba vremena za stvaranje momčadi. Iako, Real je veća momčad od Lyona i Francuzi će teško obraniti tu minimalnu prednost – drži Dinamov trener Krunoslav Jurčić.

Kaka ne vidi obvezu

Ricardo Izecson Dos Santos Leite za Real još nije igrao dojmljivo iako je njegov učinak, zajedno s Cristianovim, vrlo dobar. Da ne bude zabune, riječ je o Kaki, koji je iznio zanimljivo mišljenje uoči uzvrata s Lyonom:

– Pobjeda na stadionu Santiaga Bernabeua treba nam biti motiv, ali ne obveza. Shvatimo li to kao obvezu, samo ćemo biti pod dodatnim pritiskom, a tada nije lako igrati.

Lako je to reći, ali dojam je da su u Madridu već nestrpljivi i da od dvojca Kaka - Criatiano Ronaldo koji je koštao 140 milijuna eura traže naslove, kako španjolski tako i europski. Pa ulazak Reala u daljnje natjecanje ipak postaje obveza.

Real i Lyon ulaze u taj susret nakon dobrih serija. U zadnjih pet utakmica Real je postigao četiri pobjede, uz taj poraz od Lyona u Francuskoj. Francuski klub je u subotu pokvario učinak, da nije remizirao s Boulogneom, imao bi svih pet pobjeda.

Šteta što u tom srazu nećemo vidjeti Dejana Lovrena koji nema pravo nastupa jer je već igrao u Europi za Dinamo. Doduše, pitanje je bi li i dobio priliku jer je posljednjih nekoliko utakmica gledao s klupe.

Otočki mediji bave se Davidom Beckhamom. Becks se vraća kući, dolazi na svoj Old Trafford.

Becks se veseli

– Već sam se u Milanu posebno osjećao igrajući protiv Uniteda, a sad ću na Old Traffordu biti posebno emotivan. U Milanu su mi skandirali i navijači Manchestera, unaprijed se ježim pri pomisli na 70.000 navijača u Manchesteru – kaže Beckham.

No, nakon 3:2 poraza na San Siru, teško da se može nadati nečemu velikom u uzvratu. Rani Ronaldinhov gol i sjajna Seedorfova peta tek su ublažili Milanov poraz.

– Ne vjerujem da bi trener bio zadovoljan čuvanjem prednosti iz prve utakmice. Nastojat ćemo zabiti gol i dokrajčiti ih – kaže Wayne Rooney koji je Milance dobrim dijelom, sa dva pogotka, dotukao u prvoj utakmici.

– Manchester je apsolutni favorit. Milan je od svih momčadi koje su ostale u natjecanju najnehomogeniji. Ima vrhunske igrače, ali i jako slabe, vrlo iskusne i one koji tek počinju, puno je posla da bi se stvorila prava momčad – ističe trener plavih Krunoslav Jurčić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.