STEFAN RISTOVSKI

Bek Dinama zabija kao napadač: Pobjeda u derbiju ne bi značila osiguranje naslova prvaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Varaždin i Dinamo susreli se u 22. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Istra sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Dinamo pobijedio Bravo u pripremnoj utakmici
24.02.2023.
u 07:00
Neki dan prošlo mi je kroz glavu da sam najviše utakmica u karijeri odigrao za Dinamo, više nego za Rijeku i Sporting – rekao nam je Stefan Ristovski, koji ima obitelj, dvoje djece i kaže da bi volio ostati u Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Zabio je Lokomotivi za vodstvo 1:0, pa Istri u pobjedi 1:0, potom asistirao u pobjedi nad Varaždinom, Stefan Ristovski u velikoj je formi, takav će trebati Dinamu u nedjelju, kad se igra veliki derbi u Maksimiru s Hajdukom. U sjajnoj je formi, u zadnje četiri utakmice dva gola i asistencija. Upitali smo ga čemu zahvaljuje takvu formu...

– Bitno je da Dinamo ide naprijed, nikad nisam gledao samo sebe, nisam takav karakter da bih sebe stavljao u prvi plan. A kad ovako dođu golovi, naravno da sam sretan, ali još sam sretniji zbog rezultata Dinama. Sad samo moramo tim putem dalje iako će biti napeto, pritisak raste kako se približava kraj prvenstva – kaže nam Stefan Ristovski.

Emotivan sam

Ipak je malo neobično da bek ima takav napadački učinak, zar ne?

– Poklopile su se neke stvari pa sam postigao ta dva pogotka i pomogao učinku momčadi, samo valja nastaviti dalje raditi i vjerovati u sebe, nema nekakvog drugog recepta.

Vole vas navijači, uvijek s njima slavite golove, što vas je tako povezalo?

– Rijetko zbijam i kad se to dogodi, iz mene izlazi ta emocija, a ja sam vam takav, volim tu atmosferu, volim pune stadione. Dinamo sam izabrao jer ima visoke ciljeve, drukčije je kad si negdje u sredini tablice ili se boriš za ostanak od ove naše borbe za naslov prvaka. No, drago mi je što me navijači tako lijepo prihvaćaju i doživljavaju.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Istra sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a

Sad se očekuje da tako slavite i u nedjelju protiv Hajduka?

– Derbi nosi posebnu draž, donosi energiju i jedino se nadam fer utakmici i neka pobijedi bolji, a naravno da se nadam da ćemo to biti mi – veli Ristovski.

Po formi Dinamo je u uzlaznoj putanji, Hajduk ne igra dobro i mnogi već vide sigurnu pobjedu Dinama?

– Forma je jedno, no ovakve utakmice su drukčije, tu je dosta emocija, derbiji su, bez obzira na formu pojedine momčadi, uvijek neizvjesni. Jedino je važno da nitko od nas ne ostavi nikakvu rezervu u sebi, da svi idemo sto posto.

Bi li pobjeda značila i da ste osigurali naslov prvaka?

– Ma ne, daleko je to od kraja iako nema sumnje da bi nam tri boda sigurno olakšala dalji put kroz prvenstvo. No, iskusni smo i znamo da se ne smijemo ni u jednom trenutku u prvenstvu opustiti jer te stigne kazna. Istina je kako su ovakve utakmice kao što je nedjeljna pune draži, ali i nakon te utakmice igrat će se i dalje. Jasno je da želimo pozitivan rezultat i moramo uložiti puno energije, ali i ostati hladne glave. Koliko će tko u tome uspjeti, vidjet ćemo jer zna te ponijeti atmosfera, teže je suzdržati strasti.

Volite li igrati derbije?

– Kako ne bih volio, svaki igrač profesionalac zbog toga i igra, svi volimo pune stadione, napetost, navijače jer velika je razlika igrati pred punim i praznim tribinama.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Varaždin i Dinamo susreli se u 22. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

Kako ste prolazili protiv Hajduka u dresu Rijeke i sad Dinama?

– Na svu sreću, i s Rijekom i s Dinamom jako dobro. S Rijekom smo imali puno više pobjeda nego negativnih rezultata. To je bila najjača Rijeka, puno toga dobroga poklopilo nam se, išli smo do kraja s puno emocija u svaku utakmicu, nije tu bilo ni pitanje novca, već je došlo samo po sebi, izađeš i odigraš maksimalno, a igrali smo odličan nogomet. A ide mi dobro i s Dinamom, vjerujem da će tako biti i u nedjelju, a to su najveće utakmice u kojima se daje sve što imaš – kazao je Stefan Ristovski.

Kakvi su derbiji u Portugalu u usporedbi s našima?

– U Portugalu su tri velike momčadi koje odskaču od ostalih, tamo je još više navijača, Hrvatska je ipak manja od Portugala, ali ovaj naš derbi nikako nije za podcjenjivanje, jedan je od najvećih u ovom dijelu Europe, lijepo je takve derbije gledati, a nama i igrati. No, teško je uspoređivati utakmice u raznim zemljama, svaki derbi nosi svoj posebni gušt, bilo ovdje, u Portugalu ili bilo gdje drugdje.

Nadam se trajanju u Dinamu

Iskusili ste igranje u Italiji, Rijeci, Sportingu, no najviše ste utakmica odigrali u Dinamu (87). Uvijek se govori o nekakvim transferima, imate li još u planu inozemstvo s obzirom na to da vam je 31 godina, a ugovor s Dinamom imate još godinu dana?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Dinamo pobijedio Bravo u pripremnoj utakmici

– Neki dan prošlo mi je kroz glavu da sam sad najviše utakmica odigrao za Dinamo i nadam se da će još trajati. Inozemstvo? Kad god sam o tome razmišljao, javili bi se nekakvi problemi, bolje mi je kad, kao sada, razmišljam samo o treningu i utakmici. U Dinamu i Zagrebu osjećam se prekrasno i to nimalo ne skrivam. Imam dvoje djece, jedno je jučer imalo peti rođendan, mlađe ima godinu i pol, dakle imam obitelj, nisam više sam, nisam si više u prvom planu. U nogometu ne znaš što ti nosi sutra, ali ja bih volio još ostati ovdje – zaključio je Stefan Ristovski.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.