Liverpool

Benitez sam odlučuje o ostanku na Anfieldu!

Foto: 'PHIL NOBLE'
Benitez sam odlučuje o ostanku na Anfieldu!
21.10.2009.
u 15:32
Bez Gerrarda i Torresa, Liverpool je prosječna momčad, kao Blackburn, a Benitez se nije pripremio za takvu situaciju.
Pogledaj originalni članak

Zadnji su put tako loš niz imali 1987. godine, tada su nogometaši Liverpoola nanizali četiri uzastopna poraza u natjecateljskim utakmicama! Sad, 22 godine kasnije, ponovili su taj mizerni rezultat i alarmno se zvono upalilo na Anfieldu.

Ozljede su nas uništile
– Moramo nastaviti vjerovati. Moramo pobijediti u preostalim utakmicama kako bismo izborili nastup u drugom krugu. Već smo imali sličan pritisak i znali smo se izvući – rekao je nakon 1:2 poraza od Lyona Liverpoolov menadžer Rafael Benitez.

– U klubu sam pet godina i nikad nas ozljede nisu tako prorijedile kao sad! To je strašno – žalio se Benitez pokušavajući krivnju prebaciti na okolnosti na koje nije mogao utjecati.

Istina je, izostanak Torresa, Johnsona, te izlazak kapetana Gerrarda u 25. minuti nenadoknadiv je gubitak. Bez njih, Liverpool je prosječna momčad, poput, recimo, Blackburna. Međutim, ozljede i kartoni u nogometu su normalna pojava, pa se postavlja pitanje što je Benitez učinio u pripremi za takve situacije?

Odgovor je – ništa! U pet godina doveo je brojne igrače, od kojih mnogi nisu zaslužili ni prošetati se kraj Anfielda. Pogodio je s Reinom, Torresom, Xabijem Alonsom, Mascheranom, Kuytom, Johnsonom..., međutim, bacio je previše novca u vjetar.

Gerrard ne može sam...
K tome, Liverpool nema pravog organizatora igre. Gerrard je pola momčadi, on je vođa, jedan od najboljih igrača na svijetu, ali u veznom redu nema kreativnu pomoć, jer Liverpool nema kreativca!

Benitez je u najtežoj situaciji od dolaska na Anfield, no stolac mu baš i nije uzdrman. Jer, iznad sebe ima dvojicu američkih vlasnika koji se više bave drugim stvarima nego Liverpoolom. Prije je iznad Beniteza bio Rick Perry, no on je otišao i zapravo Benitez odlučuje sam o sebi. A u nedjelju na Anfield dolazi Manchester United.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.