veliki neuspjeg redsa

Benitezov ostanak na Anfieldu zasad nije uopće upitan

Foto: Reuters
Benitezov ostanak na Anfieldu zasad nije uopće upitan
26.11.2009.
u 07:15
– Ne bi li bilo suludo razmišljati o otkazu čovjeku koji je prije četiri mjeseca potpisao petogodišnji ugovor – zapitao je direktor Liverpoola?
Pogledaj originalni članak

Budimpešta je, eto, bila zadnja Liverpoolova stanica ove sezone u Ligi prvaka. Nakon pet uzastopnih proljeća u elitnom natjecanju, klub s Anfielda eliminiran je već nakon natjecanja u skupinama. I malo sad Liverpoolovu navijaču vrijede najave kapetana Stevena Gerrarda da će Redsi sad osvojiti Europsku ligu, jer to je za klub poput Liverpoola zapravo utješna nagrada.

A ostaje li Rafael Benitez na trenerskoj klupi?

– Benitezov ostanak uopće nije upitan – rekao je Liverpoolov glavni direktor Christian Purslow i dodao:

– Ne bi li bilo suludo razmišljati o otkazu čovjeku koji je prije četiri mjeseca potpisao petogodišnji ugovor – retorički je upitao Purslow.

I baš u tom bogatom ugovoru (Benitez zarađuje oko četiri milijuna funti godišnje) leži i jedan od razloga Benitezova neupitnog statusa. Naime, raskine li klub jednostrano ugovor, Benitez bi imao pravo na odštetu od 15 milijuna funti!

No, da su u Liverpoolu nezadovoljni Benitezovim radom, vjerojatno bi riskirali i taj novac da oslobode klupu za novog čovjeka. Međutim, Beniteza još uvijek gledaju ponajprije kao osvajača Lige prvaka (2005. godine, osvojio je europski Superkup iste godine te FA kup i engleski Superkup sljedeće godine) i taj mu je naslov zapravo priskrbio dugoročni kredit. No, vidjet ćemo hoće li se nešto promijeniti na kraju ove sezone, u kojoj Liverpool zasad korača stazama prosjeka. I u Engleskoj (13 bodova zaostatka za Chelseajem), i u Europi.

– Sami smo krivi, skupo su nas stajali golovi primljeni u sudačkoj nadoknadi u utakmicama s Lyonom. Na kraju, pobijedili smo u Mađarskoj, odradili smo svoj dio posla, ali nismo mogli utjecati na događaje u Firenci. Zadnjih godina bili smo toliko dobri u Ligi prvaka, pa su ljudi vjerojatno mislili kako je lako kvalificirati se u osminu finala. Ali, ne možete to uvijek – rekao je razočarani Benitez.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.