Slobodan igrač

Benko se vratio razočaran: U Kinu se ne vraćam, nisu mi platili

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
Benko se vratio razočaran: U Kinu se ne vraćam, nisu mi platili
19.08.2014.
u 09:30
Benko se vratio u Varaždin gdje trenira i čeka kraj ove sapunice, a onda će pronaći novi klub, ali i ispričati što se točno dogodilo
Pogledaj originalni članak

Leon Benko nakon samo šest mjeseci vraća se iz Kine. Transfer u Dalian Aerbin bio je velika pogreška jer, osim što nije puno igrao, nije dobio ni svoj novac. Naime, uplatili su mu tek tri plaće i hrvatski nogometaš razočaran se vratio iz Kine.

– Ne mogu u javnosti iznositi detalje slučaja jer mi je odvjetnik zabranio da o tome pričam dok se slučaj ne riješi. Međutim, u Kinu se više ne vraćam, Fifa kaže da igrač koji 90 dana nije primio plaću postaje slobodan igrač. S obzirom na to da meni nije plaćeno, mogu potpisati s novim klubom, rekao je Benko za kinesku agenciju Xinhua.

Benko se vratio u Varaždin gdje trenira i čeka kraj ove sapunice, a onda će pronaći novi klub, ali i ispričati što se točno dogodilo. U svakom slučaju, ovaj "izlet" u Kinu baš mu i nije trebao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

NE
neki
14:25 19.08.2014.

Ako se usporedi Beqiraj sa Benkom, vidi se da je Benko kupljen za 40.000 EUR-a, a prodan za milijun EUR-a u tridesetoj, dakle odličan posao Rijeke, jer je također u Rijeci bio i zapažen, dok su Beqiraja kupili za 650.000 Eur-a, a prodali također za milijun u naponu snage, pa ako se uzme u obzir i njegova plaća te činjenica da je malo igrao - promašaj.

NE
neki
14:14 19.08.2014.

Ova usporedba sa Beqirajem naravno nema nikakvog smisla, jer je Benko tridesetogodišnjak, a Beqiraj ima 26 i još je reprezentativac Crne gore. To što Benku nisu plaćali također nema veze s time tko je realizirao transfer, jer je njegov gazda, građevinar upao u financijske probleme nakon transfera. Jedina je točna tvrdnja da je bolji transfer ostvario Benko nego Beqiraj kad mu se uzme 20 % do kraja karijere.

DI
didery
11:12 19.08.2014.

bio bi bolji od jelavića