Rijeka - Split

Benko: Stuttgart je nagrada, Split radna obaveza

Foto: 'Tino Juric/PIXSELL'
Benko: Stuttgart je nagrada, Split radna obaveza
17.08.2013.
u 11:05
Križanac se vraća nakon tri mjeseca, nije spreman, ali mora igrati protiv Rijeke
Pogledaj originalni članak

Nogometno ludilo pod stijenama Kantride ne splašnjava, ulaznice za dvoboj desetljeća protiv Stuttgarta u doigravanju za ulazak u Europsku ligu razgrabljene su. Da ih je u prodaji bilo i 100 tisuća, sve bi bile prodane. Ali, prije Nijemaca valja pobijediti Split i zadržati sjajno ozračje. Svega toga svjestan je prvi napadač Rijeke Leon Benko.

Ne smijemo poletjeti

- Split nam je dužnik, prošle sezone nas je tri puta pobijedio, unatoč našoj dobroj igri. Ne smijemo poletjeti, već skupiti glave i biti koncentrirani. U toj utakmici ništa nije bitno osim bodova – realan je Benko.

Kada se spomene Stuttgart, Benko, kao i njegovi suigrači, odmah živne.

- Možemo nešto napraviti, pa bugarski Botev s njim je dva puta igrao neodlučeno. Nećemo se prepasti, to je sigurno. Stuttgart je nagrada, Split radna obaveza – poručio je Benko.

Kek poziva igrače na oprez, zna da razmišljanje o Stuttgartu može biti opasno.

Split stiže u nekom drugom filmu. Crveni su slabo ušli u sezonu, bore se za goli život. Stanku Mršiću ta utakmica može biti odlučujuća za ostanak na klupi. U momčad se vraća Ivica Križanac, to je jasan znak da Split u Rijeku ide po sve ili ništa. Tri mjeseca nije ga bilo na travnjaku, još od 18. svibnja i Splitova poraza od Istre. A i tada se prerano vratio, igrao je sa slomljenim rebrom.

- Bilo je to zaista prerano - kaže iskusni Ivica Križanac.

Sada se vraća u momčad Splita za dvoboj s Rijekom. Protiv istog rivala igrao je 12. travnja, to je bila posljednja prava Križančeva utakmica. Tada ga je Benko, slučajno, opalio po rebrima. I sada se Križanac vraća u momčad crvenih da bi zaustavio baš Benka. Bit će to vatren dvoboj.

- Benko je kvalitetan napadač, s obzirom na formu, mogao bi biti i blizu reprezentacije. Ali, ne razmišljam o njemu, najvažnije je kako ćemo se mi postaviti. Treba naglasiti da je Rijeka favorit, ima dobru momčad, ozračje je odlično - kaže 34-godišnji prekaljeni stoper.

Sam je priznao da nije u vrhunskoj formi, da nije tjelesno potpuno spreman.

- Radim dvadesetak dana, najvažnije je da me ne boli. Fizički nisam spreman, ali kad treba pomoći tu sam - iskreno će Križanac.

Nije mu prvi put da pomaže, da se vraća na teren premda nije spreman. Split je u negativnoj seriji, ima tri poraza u nizu i Križanac je potreban Stanku Mršiću.

Ivica gasi požar

- Naviknuo sam se na to da uskačem kad zatreba. Da sam u Hajduku, podigli bi mi spomenik - kaže smijući se Križanac.

Njegov povratak puno će značiti i momčadi. Dečkima treba pravi šef, a Ivica je taj.

- Stanje u momčadi nije bajno, ali možda se s ovom utakmicom nešto promijeni. Uskoro se vraća Erceg, sada smo tu Rebić i ja, bit će to drugačiji Split. To što nam se događa nije tragedija, znam da ima puno onih koji čekaju da nam se dogodi tragedija, ali to neće dočekati - jasan je Križanac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.