Bernie Ecclestone

Bernie dovodi Formulu 1 u New York?

Foto: AFP
Bernie dovodi Formulu 1 u New York?
25.09.2009.
u 16:41
Šef Formule 1 Bernie Ecclestone otkrio je da će se Formula 1 u SAD vratiti na spektakularan način.
Pogledaj originalni članak

- Želim utrku na Manhattanu. Bila bi to najveća utrka svih vremena. Svi su mislili da nećemo moći organizirati noćnu utrku, ali uspjeli smo. Vraćamo se sigurno u SAD, o utrci u New Yorku ne mogu ništa još konkretno reći, ali kandidati za organizaciju utrke u SAD-u su Indianapolis i Manhattan - rekao je Ecclestone, čija je želja utrku Formule 1 dovesti i na ulice Londona.

- Uz dovoljno novca i to bi se moglo organizirati - zaključio je Ecclestone.

Briatore: Izdao me moj svijet, ali pobjednički ću se vratiti sa šampanjcem u ruci

- Život u Renaultu nije se promijenio. Sve je kao i prije. Tek nema Briatorea i Symondsa, ali uz postojeći sustav svi znamo što trebamo raditi - riječi su to Fernanda Alonsa. I gotovo nijedna riječ nije točna, osim onog dijela da Briatorea i Symondsa zaista više nema. Nekad se iz Renaultova boksa čula muzika, u Singapuru je, pak, sve utihnulo.

Svaki se inženjer drži svog posla, prepuštajući se razmišljanjima hoće li uopće imati posao iduće godine. Skandal namještanja prošlogodišnje noćne utrke u četvrtak potjerala glavnog Renaultova sponzora, nizozemsku banku ING koja Francuzima godišnje daje 30 milijuna funti, kao i osiguravajuću tvrtku Mutua Madrilenu. Obje firme zatražile su Renault da s bolida ukloni logo njihovih tvrtki.

Mutua će i dalje biti Alonsov sponzor dok će ING, koji je ionako uoči sezone zbog velikih financijskih problema najavio povlačenje iz F1, do kraja sezone svoj logo isticati tek na panoima uz stazu.

Nakon što je kao član Motorsport vijeća Briatoreu uručio doživotnu zabranu rada u F1, šef Formule 1 i poznati "dijabolik" Bernie Ecclestone sad pokušava svog pokeraškog partnera vratiti u igru.

- Flavio bi se trebao žaliti. Pogriješio je, ali kazna ne bi trebala biti duža od 18 mjeseci. Briatore bi se samo trebao ispričati - istaknuo je Bernie.

Briatore će krenuti u pravnu bitku, najavivši pritom trijumfalan povratak uz šampanjac.

- Izdao me moj svijet, svijet Formule 1. No u konačnici ću pobijediti i priredit ću veliku zabavu. Pozvat ću sve ljude koji su bili uz mene u ovim teškim trenucima - poručio je Briatore.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.