Unatoč žalbi

Bez brige, Hajduk će biti kažnjen za rasizam!

Foto: 'Dusko Marusic/PIXSELL'
Bez brige, Hajduk će biti kažnjen za rasizam!
30.03.2012.
u 20:15
Hajdukova je žalba prihvaćena isključivo zbog formalnog propusta jer sudac nije posebno naveo koliko je Hajduk kažnjen za svaki od tri prekršaja
Pogledaj originalni članak

Komisija za žalbe Prve HNL stornirala je kaznu Hajduku od 80.000 kuna zbog rasizma, upaljene i na teren bačene pirotehnike (ponovljeni slučajevi) te kraćeg prekida utakmice s Istrom. Povjerenik Prve HNL Josip Brezni objašnjava:

– Hajduk se, uz ostalo, žalio i na to da ga je disciplinski sudac PHNL-a Krešimir Vlajčević kaznio za više prekršaja, a da nije posebno naveo iznos kazne za svaki prekršaj. Komisija za žalbe to je ocijenila kao povredu postupka, prihvatila je žalbu i predmet je vraćen disciplinskom sucu na novo odlučivanje – rekao je Brezni.

Riječ je, dakle, samo o formalnopravnom propustu?

– Hajdukov je odvjetnik pronašao pogrešku u pravnoj proceduri i sad likuje! Međutim, to ne znači da prekršaj nije počinjen.

A je li u redu da je Tin Dolički istodobno predsjednik Komisije za žalbe Prve HNL i predsjednik Disciplinske komisije HNS-a?

– Riječ je o dva posve različita tijela, koji nemaju iste predmete! I nikada ih neće imati – kaže Brezni. (pj)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
list68
13:37 31.03.2012.

Zanimljivo dynamo je za puno strašnije vrijeđanje, dobio duplo manju kaznu, no ništa nas više ne može iznenaditi. Još malo i ode \"HNS\", Mamić, i povlašteni klub.