AKCIJA GRUZIJA

Bez Eduarda u Gruziju, Petrić adut i za vezni red

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Bez Eduarda u Gruziju, Petrić adut i za vezni red
24.03.2011.
u 14:50
- Nitko se tamo nije otrovao pa nećemo ni mi, ali imamo i svoje kuhare - rekao je Bilić.
Pogledaj originalni članak

I konačno potvrđeno da Slaven Bilić za kvalifikacijski sraz s Gruzijom nema jednu važnu kariku. Eduardo da Silva definitivno zbog ozljede neće konkurirati za momčad.

– To je velik hendikep. Ali mi idemo po pobjedu koja će nas još više približiti Euru – istaknuo je izbornik Bilić.

Drugi važan detalj o kojem stručni stožer ovih dana razmišlja jest i navodno loš teren na kojem će se igrati.

– Teren su malo popravili, još nije idealan, ali nije ni katastrofalan. Mi smo momčad koja mora biti u posjedu lopte. Moramo se nametnuti i, ako izgubimo loptu, paziti se “blitzkrieg-napada”. Ne brinem se jer oni neće dominirati – kaže Bilić.

Loš teren sigurno će biti veći saveznik Gruzijcima koji će zbog tehničke inferiornosti težiti preskakanju igre.

To je teza s kojom se slaže i bivši vatreni Mario Stanić.

– Po meni dvojba je hoćemo li igrati s jednom ili dvije špice i hoće li Luka Modrić igrati bliže ili dalje od protivničkih vrata. Gruzijci će u svakom slučaju željeti Luku isključiti iz igre, a samim tim i onesposobiti našu pas-igru. U takvoj konstelaciji, ako bismo igrali u formaciji 4-2-3-1, u vrh napada postavio bih Nikicu Jelavića koji je u stanju zadržati loptu i koji se može kvalitetno zagraditi. Naviknuo je na takav stil igranja, a i u odličnoj je formi. Mi se nikad nismo prilagođavali protivniku, a tako će biti i sad. Važno je da se na licu mjesta donese mudra prosudba o stanju travnjaka. Mislim da će to biti teška, na trenutke i dosadna utakmica. Važna je, dakako, i psihološka priprema momčadi jer svi očekuju pobjedu, a nisu Gruzijci baš tako “mutavi” – jasan je Stanić.

Za mjesto u napadu također konkurira i Nikola Kalinić. Napadača Blackburna mnogi uspoređuju s Nikicom Jelavićem.

– Spreman sam i motiviran za mjesto u sastavu. Važna je to utakmica i priliku ne smijem propustiti. Ma mogao bih ja konkurirati i s Nikicom u napadu. Nikica i sada igra u velikom klubu i nema tu bitne  razlike od nogometa kakav se igra u Engleskoj. Ne bi mu trebalo mnogo vremena da se prilagodi Premiershipu jer već ima sve kvalitete neophodne za igranje na toj razini – i brzinu i znanje i agresivnost, čvrstinu.. Kad bi došao u jači klub, bilo bi mu lakše, a ako bi došao u klub poput, recimo, Blackburna, bilo bi mu znatno teže – kaže Kalinić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
19:39 24.03.2011.

Bez Braziljanca u Gruziju, a Švicarac adut i za vezni red..

VA
Vatrenko
19:59 24.03.2011.

Djez ba Stanicu - Legendoooo!!! :) Tebe bih volio cesce vidjeti i cuti!! \"\"\"Stanic for HNS-president!!!\"\"\"

LA
las35vegas
08:27 25.03.2011.

ljudi gubimooooooooooooo