U subotu u Maksimiru

Plavi uoči derbija: Bez Soudanija protiv Hajduka

Plavi uoči derbija: Bez Soudanija protiv Hajduka
19.11.2014.
u 14:28
Dinamo je uoči stanke bio u lošoj formi, u kakvoj će biti u subotu?
Pogledaj originalni članak

Dok se čeka Uefina kazna HNS-u, počele su pripreme za hrvatski derbi. A to opet znači mobilizaciju policijskih i redarskih snaga i strepnju da incidenata ne bude, kao što je često znalo biti, na susretu Dinama i Hajduka (subota, Maksimir u 15 sati).

Henriquez nije putovao

No za to postoje ljudi kojima je posao osiguranje utakmice, a nas više zanima ono što možemo očekivati na travnjaku. Plavi se pomalo kompletiraju, reprezentativci su se ovaj put prilično brzo vratili, već su u ponedjeljak svi bili na okupu. Osim najboljeg igrača plavih. Naime, Soudani je u Africi, s Alžirom je otputovao u obližnji Mali gdje igra kvalifikacije za Afrički kup nacija.

– Ne znamo ni kad će ni kakav će se vratiti. U prošloj utakmici igrao je samo zadnjih šest minuta, vidjet ćemo koliko će igrati danas. No svakako je upitno u kakvom će stanju doći nakon svega. I vrlo vjerojatno neće igrati protiv Hajduka – kazali su nam u Dinamu.

Ono što je dobro za plave – ostali su svi tu, nije kao na zadnjoj akciji kad su se Henriquez, Pinto, pa i naši reprezentativci skupljali cijeli tjedan. Uz to, naši su se vratili odlično raspoloženi. Jozo Šimunović, koji je postao prvi stoper plavih, zabio je za mladu reprezentaciju, on i Pjaca protiv Norveške u pobjedi 3:0 odradili su cijelu utakmicu. Sretni i puni entuzijazma vratili su se iz A-reprezentacije Brozović, Čop i Antolić koji su i igrali, Brozović protiv Italije, druga dvojica protiv Argentine.

Jozo Šimunović dobio je ulogu prvog stopera nakon što Sigali nije pokazao razinu koja je potrebna za Dinamo. Joe Šimunić lakše je ozlijeđen, a plavi stožer ionako je prednost dao oporavljeniku Jeremyju Taravelu. On je po povratku počeo igrati odlično, no onda je uslijedila jako slaba partija protiv Salzburga.

Taravel ipak protiv bijelih

No, nije neočekivano, obično forma dosta varira kod igrača koji su imali dugu pauzu. Dinamo sad i nema drugih rješenja pa će Taravel i Šimunović biti stoperski par protiv Hajduka, u toj jako važnoj utakmici. Naime, koliko god je Hajduk bodovno daleko, Rijeka se plavima približila na samo četiri boda i čeka novi kiks Zagrepčana. K tome, nakon Hajduka slijedi utakmica u Rumunjskoj s Astrom gdje će plavi pokušati ostati u igri za prolazak skupine Europske lige te možda protiv Celtica i odlučivati. Loše izdanje protiv Hajduka nikako ne bi bilo dobro pred odlazak Astri na noge.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

21
215794
20:48 19.11.2014.

Ja sam upisao tri boda normalno Dinamu

SL
shooshko.luka
18:29 19.11.2014.

steta... soudani inace odlicno igra protiv malih timova