Kup, Hajduk - Zagreb 1:0

Bijeli po "jezeru" na Poljudu do pobjede zahvaljujući Vukušiću

Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
'23.11.2011., Poljud, Split - Hrvatski nogometni kup, cetvrtfinale, HNK Hajduk - NK Zagreb, 1. utakmica. Mladen Pelaic iznad Nikole Sarica. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
hajduk (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
hajduk (1)
23.11.2011.
u 18:29
Odigravanje utakmice bilo je upitno, već prije početka sudac Damir Batinić nećkao se hoće li dopustiti igranje.
Pogledaj originalni članak

Hajduk je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici kupa Hrvatske sa 1:0 (0:0), Vukušićevim pogotkom u 62. minuti, svladao Zagreb. Igralo se u nemogućim uvjetima. Odigravanje utakmice bilo je upitno, već prije početka sudac Damir Batinić nećkao se hoće li dopustiti igranje, a uoči drugog dijela izašao je sam s kapetanima Andrićem i Pavlovićem.

Bacio je loptu, koja nije odskočila, pa je teatralno šetao, nešto raspravljao s kapetanima i mahnuo rukom, dao znak da će se igrati. Dok je trajala njegova predstava, navijači su vikali: "Igrajte p.....e", valjda ih je Batinić poslušao... Lopta je ostajala u lokvama kojih je bilo po cijelom travnjaku.

Kako je utakmica odmicala travnjak se, tamo gdje nije bilo lokvi, pretvorio u oranicu, nedostajao je tek kakav dobar traktor, onaj stari ferguson radovao bi se ovakvoj njivi. O ozbiljnom nogometu ne možemo pisati, igrači su, kad bi se uspjeli izboriti za loptu u dvoboju s lokvom, bjesomučno napucavali. Imao je Vukušić šansu u 7. minuti, lopta je ostala u lokvi, Anas Sharbini dvije minute kasnije uspio je šutirati, ali neprecizno. A Zagreb je u 40. minuti zaprijetio iz slobodnog udarca koji je izveo Oršulić.

Kasnije su gosti, petnaestak minuta prije kraja, stvorili tri solidne prigode, ali nisu bili precizni. Balakov je izveo momčad s juniorima Markom Barišićem i Josipom Radoševićem kao starterima, kasnije je ozlijeđenog Inohu zamijenio i Antonio Milić, treći junior, od prve minute krenuo je i Drago Gabrić. A novi "stradalnik" je Ivan Vuković, koji se nije našao među igračima za zapisnik.

– Uvjeti su bili na granici regularnosti, Vukušićev udarac sa 25 metara bio je vrhunski. Imamo šansu za prolaz, rezultat je aktivan. Na poluvremenu smo bili za nastavak igre. A nikoga nisam mijenjao jer sam na klupi imao samo juniore, znate da smo imali šest ozlijeđenih igrača – rekao je trener Zagreba Gordan Ciprić.

– Teren je bio težak, nije bio za nogomet, tražili smo da ne igramo, ali sudac je donio drugačiju odluku. Ovom pobjedom napravili smo korak dalje, imali smo profesionalan i borben pristup kojeg nije bilo u utakmici protiv Lokomotive. Trojica juniora baš su me  zadovoljila, to su mladi igrači, trebaju nastaviti s radom kao i do sada. Dao sam im potpunu slobodu, ostat će s nama do kraja sezone. Vuković je bio prekobrojan jer je igrao zadnju utakmicu, a Lendrić i Ahmad su odmorniji. Nije to nikakav alarm – kazao je Krasimir Balakov.

Hajduk - Zagreb 1:0

Stadion Poljud. Vrijeme kišovito. Gledatelja 2000. Sudac Damir Batinić (Osijek) 7. Strijelac: 1:0 Vukušić (62).

Hajduk: Subašić 6,5 – M. Barišić 6, Andrić 6,5, Inoha 5,5 (od 46. Milić 6), Lima 6 – Radošević 6,5 – Gabrić 5,5 (od 82. Kukoč -), Tomasov 5,5, An. Sharbini 6,5, Sarić 5 (od 46. Ah. Sharbini 6) – Vukušić 7. Trener Krasimir Balakov.

Zagreb: Vidaković 6 – Pelaić 6, Pavlović 6,5, Lapić 6, Štiglec 6 – Maleš 6, Oršulić 6 – Abdurahimi 5,5, Šovšić 6, Mitrović 5,5 – Medić 5,5. Trener Gordan Ciprić.

Igrač utakmice Ante Vukušić. Žuti kartoni: Šovšić (23), Pelaić (66), Maleš (78).

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

KL
klubuhb1
19:14 23.11.2011.

Postoji pravilnik, sve piše crno na bjelo, igralo se po vodi do gležnja znači nije regularno i treba registrirati 3:0 za Zagreb. Jel to Maleš opet nešto \"petljao\".

MA
mastif
22:04 23.11.2011.

napokon hajduk pobijedio....u piciginu...

MI
Mikeš09
19:00 23.11.2011.

ooodeee kup !!!!!!