Efikasnost

Bijeli su ovako zabijali kad su se plasirali u Europsku ligu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Bijeli su ovako zabijali kad su se plasirali u Europsku ligu
18.08.2014.
u 10:00
Kouassi je zabio pet pogodaka u prvih pet kola – toliko je lani Bjelokošćanin zabio u cijeloj sezoni
Pogledaj originalni članak

Prebiranje po bližoj povijesti dovelo nas je do brojeva koji pokazuju da već dugo Hajdukovi napadači nisu bili tako raspoloženi kao na početku ove sezone. Učinkom od devet i šest golova u prvih pet kola prvenstva plijene Andrej Kramarić i Duje Čop, ali Hajdukov napadački trolist Jean Kouassi, Sandro Gotal i Anton Maglica dvanaest puta zatresli su protivničke mreže. I to je dodatna vrijednost momčadi Igora Tudora, opasnost stiže sa svih strana. Primjerice Kouassi, čovjek koji svaki pogodak proslavlja s najmanje pet salta, u prvih pet kola postigao je pet golova. Već sada je sustigao svoj učinak iz cijele prošle sezone.

Kao i Ante Vukušić

– Gotal će biti osvježenje, dugo smo ga pratili – o napadaču iz Austrije govorio je još prije nego što je kažnjen sportski direktor bijelih Goran Vučević.

I bio je pravu, Gotal je najugodnije iznenađenje u Hajdukovu napadu. Napasan za protivničku obranu, borben, pomalo i sebičan, što je za napadača pozitivna karakteristika. Savršeno se mentalnim sklopom uklopio u ovaj Hajduk. Četiri pogotka na startu sezone Gotal nije nikada postigao u svojoj karijeri. Slična je priča i s Maglicom, koji na kontu ima tri pogotka, ali odigrao je utakmicu manje.

Vratimo se malo unatrag, napadači su ovako startali u sezoni 2010./11., tada je Ante Vukušić nakon pet kola na kontu imao pet golova, a slijedio ga je Senijad Ibričić s golom manje. Sljedećih sezona prvi strijelci u prvih pet kola imali su maksimalno tri postignuta gola. Dakle, ova sezona neodoljivo, barem što se efikasnosti tiče, podsjeća na onu kada se Hajduk plasirao u Europsku ligu.

A sada bijele, kao posljednja stepenica u pohodu prema Europskoj ligi, čeka Dnipro. Iz poljudske svečane lože pobjedu Hajduka nad Zadrom pratio je pomoćnik prvog trenera Dnipra Mirona Markeviča. S njim je bio Ivica Pirić, nekadašnji Hajdukov igrač, svojevrsni ambasador Dnipra u Hrvatskoj.

S Dniprom sve otvoreno

– Pitali su me Ukrajinci o ozračju u Poljudu, rekao sam im da ovo protiv Zadra nije bilo ništa u odnosu na ono što ih čeka. Svjesni su što će biti u uzvratu tako da će oni pokušati riješiti posao u prvoj utakmici. Ali, s obzirom na ozljede koje su ih snašle, sve će biti otvoreno – kaže Pirić.

Podsjetimo, Dnipro je ostao bez Brazilca Matheusa, a ozlijeđen je Konopljanka, njihova prva zvijezda.

U prvih pet utakmica sezone, barem što se tiče postignutih pogodaka, već dugo Hajduk nije bio tako dobar, još od sezone 2010./11. kada je pod vodstvom Stanka Poklepovića imao 14 bodova i 19 postignutih golova. Sezonu poslije bijeli su imali 11 bodova i 12 golova, u sezoni 2012./13. u prvih pet kola postigli su 10 golova i osvojili 10 bodova, a lani je Hajduk imao učinak od 14 bodova, uz 12 postignutih golova.

>> Ovo su odlične vijesti za Hajduk uoči doigravanja za Europsku ligu!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.