PLAĆA Izbornik u HNS-u radi za 120.000 eura

Bilić je opet odbio dva milijuna eura

31.03.2009.
u 19:33
Pogledaj originalni članak

Na sastanku s vodstvom Schalkea, Slaven Bilić u startu je blokirao razgovor o svojim primanjima. Nijemcima je odmah dao do znanja kako ga taj posao ne zanima dok vodi hrvatsku reprezentaciju i time je priča o odlasku u Gelsenkirchen završena.

Razumljivo, jer nemoguće je u isto vrijeme voditi tako jak klub i reprezentaciju. Osim toga, odlazak u Schalke u hrvatskoj javnosti bio bi negativno primljen, a Bilić više od svega uživa u svome imidžu najomiljenijega Hrvata.

Da je prihvatio ponudu Schalkea, Bilić ne bi bio najmlađi trener u njemačkoj ligi, jer Stuttgart vodi 36-godišnji Markus Babbel, ali naš bi izbornik bio među pet najbolje plaćenih stručnjaka u Njemačkoj.

Njegova godišnja primanja kretala bi se između 2 i 2,5 milijuna eura bruto, dakle, u rangu trenera dortmundske Borussije i Hamburgera.

Zna se da izbornik Bilić u HNS-u radi za samo 120.000 eura godišnje neto.

Schalke je jedan od najbogatijih njemačkih klubova, iza kojega stoji ruski naftni div Gazprom, te vojska od preko 60.000 članova. Schalkeov stadion rasprodan je već prije početka sezone za sve utakmice.

No, ni silan novac ne pomaže pa je Schalke posljednji trofej, Njemački kup, osvojio 2002. godine, a prvak je posljednji put bio 1958. godine.

Ni Ruttenov prethodnik Mirko Slomka nije dočekao kraj sezone na klupi Schalkea. Pao je u travnju prošle godine, nakon ponižavajućega poraza od Werdera (1:5).

Zanimljivo je kako su se nakon godinu dana opet isprepleli putevi Slavena Bilića i Freda Ruttena. Prošloga proljeća obojica su u isto vrijeme bila kandidati za klupu HSV-a, u kojemu sada nimalo ne žale što su taj posao ipak povjerili Martinu Jolu. Nizozemac je s Hamburgerom u igri za tri trofeja, naslov prvaka, njemački kup i Kup Uefe.

Pogledajte na vecernji.hr