HRVATSKI IZBORNICI Nakon napuštanja vatrenih, izbornici nisu dobivali velike poslove

Bilić neće završiti u Emiratima

18.07.2007.
u 12:22
Pogledaj originalni članak

Zlatko Kranjčar odveo je Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo, bio je s našom reprezentacijom dominantan u kvalifikacijama za tu svjetsku smotru. I kad je ostao bez posla u Hrvatskom nogometnom savezu svi su mislili da će bez problema naći atraktivan posao. Kad ono, nudile su se neke olimpijske reprezentacije egzotičnih zemalja, spominjalo ga se kao kandidata za trenera u nekim našim klubovima. Na kraju Kranjčar je otišao u Emirate, u klub Al-Shaab.

 Normalno da sam zadovoljan uvjetima. Da nije tako, ne bih ni išao  govorio je Kranjčar nakon potpisa za, našem području, nepoznat klub.
Kranjčar je otišao u nogometnu egzotiku, u koju će pokoji Europljanin ili Brazilac otići samo ako je pri kraju karijere i ako mu je to posljednji ugovor, u kojem će još uzeti nešto naftnih dolara na kraju karijere, za ljepše umirovljeničke dane. Recimo, kada bi Dado Pršo otišao u Dubai ili Katar, bilo bi to očekivano. No Kranjčar, koji bi kao trener trebao biti u naponu snage, morao je naći nešto mnogo bolje, možda ne bogatije.

Kad se govorilo o Kranjčarovu odlasku iz reprezentacije, predsjednik Vlatko Marković rekao je:
Hrvatska ima veliki brend u svijetu, naša je reprezentacija postala sila i onaj koji ju ima čast voditi otvorio si je sva vrata. Može birati gdje će dalje raditi.

Očito nije baš tako. Jer, nije Cico jedini koji nije dobio nogometnu atraktivnu ponudu. Ni njegovi prethodnici nisu dobivali pozivnice iz klubova lige petice. Iran, Albanija te naši klubovi jedini su bili zainteresirani za hrvatske stručnjake.

Možda je svijet prepoznao vrijednost naših igrača i njihovu zaslugu za velike rezultate, a umanjio doprinis naših izbornika na putu do, mora se priznati, odličnih rezultata. Očito, da bi se dobio posao na zapadu, potrebno je i više od rezultata, potrebna je karizma.

Na dobru putu da ne završi u Emiratima, Kataru (nema primisli o podjecnjivanju) je Slaven Bilić. Prije svega, valja se nadati i vjerovati da će se plasirati na Europsko prvenstvo, ali i da će tamo nešto opipljivo postići, a ne samo sudjelovati, da će prvi nakon velikog Ćire maknuti zid i preskočiti prvi krug EP-a. Mlad je, pametan, stručan, govori strane jezike. No, kad jednom ode, mogao bi probiti barijeru nogometnog zapada, njegovo ime spominjalo se u West Hamu, vole ga i poštuju svi gdje god je igrao. No, nadajmo se da nam ga nitko neće oteti, ali i da neće biti razloga za to da uopće odlazi, da će vatrene voditi još dugo. Dakle, uspješno.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr