POZVAO PERIŠIĆA, IZOSTAVIO MANDŽUKIĆA

Bilić: Nema brige, pobijedit ćemo u Gruziji

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Slaven Bilić (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Slaven Bilić (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Slaven Bilić (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Slaven Bilić (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Slaven Bilić (1)
10.03.2011.
u 11:41
- Budimo realni, Gruzijci nisu prava klasa. U Tbilisiju ćemo pobijediti - rekao je izbornik
Pogledaj originalni članak

Roker s gitarom i bradom, istina nešto kraćom nego brade dečki iz ZZ Topa, pozvao je društvo s kojim će potkraj ožujka odraditi turneju na stadionima u Tbilisiju i Parizu. Na papiru na kojem je skicirao momčad kojom će s izborničke klupe dirigirati u susretima s Gruzijom i Francuskom nije se našlo ime Marija Mandžukića.

– Volim tog dečka, kao igrača i kao momka, no u posljednje je vrijeme izgubio kontinuitet. Nisam htio gomilati igrače, važno je da nas je dosta za treninge u Brežicama. Vratit će se on, i to u udarnu momčad! – ne brine se Slaven Bilić.

U klubu ne igra ni Josip Šimunić, pa će sljedeće nedjelje ipak pokupiti ključeve na recepciji u Čatežu.

– Hoffenheim ga je nakratko suspendirao (zbog neposluha, nap. a.), no maloprije smo se čuli, vratio se u momčad. Situacija je loša, zna on to vrlo dobro, no radi se o našem dokapetanu, stožerni je igrač, važno je da je s nama.

Gruzija u rangu BiH

Vratimo se na Gruziju, prvu postaju izbornikove turneje, gdje se igra kvalifikacijska utakmica za EP 2012. Stožer tvrdi, reprezentacija je u klasi BiH, trenutačno 72. na Fifinoj ljestvici.

– Nije mačji kašalj, još nije izgubila utakmicu, ne tuče, nije prljava, ali ni čvrsta kao Estonija ili Letonija. Bliža je Izraelu jer više želi igru, ali nije prava klasa. Stadion sa 60 tisuća mjesta već je rasprodan, na taj se dvoboj Gruzijci bruse već mjesecima, ali bez brige, u Tbilisiju ćemo pobijediti – ponovio je izbornik nekoliko puta.

Ulog je visok, utakmica s Gruzijom jedna je od onih u kojima se može "kihnuti", natrčati na tanak led.

– Nećemo se ondje samo prošetati, ali nužno nam je potvrditi prvo mjesto u skupini, zadržati prednost i doći još korak bliže cilju, odlasku na EP. No, i Gruzija ima šest bodova, još je u igri, htjela bi i ona u društvo najboljih. Srećom, na raspolaganju mi je većina igrača, dečki igraju u klubovima, zdravi su, bolje je nego prije. Pa trenutačno imamo osam igrača u Ligi prvaka, dugo nije bilo tako – ponosi se Bilić.

Repriza polufinala 1998.

Gruzijci u momčadi imaju bivšeg Milanova braniča Kaladzea, Kobjašvilija iz Herthe...

– Temur Ketsbaia došao je na klupu, napravio euforiju kakvu strani izbornici prije njega nisu mogli napraviti u toj temperamentnoj momčadi. Imaju i tog 18-godišnjeg klinca, dragulja Janoa Ananidzea – dodaje Bilić.

Kad osvoji bodove, otići će na reprizu one spektakularne utakmice iz 1998. na Stade de Franceu, s druge strane bit će mu stari znanac Laurent Blanc, preselili su se na trenerske klupe, a sada igraju i prijateljsku...

Vratari: Runje, Pletikosa, Subašić

Braniči: Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Strinić Pranjić

Veza: Vukojević, Dujmović, Modrić, Rakitić, Badelj, Perišić, Kranjčar

Napad: Iličević, Petrić, Eduardo, Kalinić, Jelavić

Pretpozivi: Mandžukić, Lakić, Vida, Pamić

Gotovo svaki treći mladić iz HNL-a igra u reprezentaciji

Izbornik mlade reprezentacije Ivo Šušak odabrao je 25 igrača koje će u dvije prijateljske utakmice provjeriti za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2013. (do 21). Na popisu su, među ostalima, Delač, Celjak, Kelić, Vujičević, Ozobić, Pamić, Slišković, Lendrić...

– Ukupno je u HNL-u 73 igrača koji su 1990. godište i mlađi, što znači da nam baza i nije baš enormno velika. Zvao sam ovih dana baš sve trenere iz svih klubova kako bi mi pomogli u odabiru, bez njih zaista ne bih mogao ništa. I svaka im čast, uputili su me vrlo objektivno na svoje igrače bez ikakvih pritisaka i guranja svojih kandidata u reprezentaciju – objašnjava izbornik Ivo Šušak.

Za utakmice protiv Ukrajine (24. ožujka, Dugopolje) i Mađarske (28. ožujka, stadion NK Splita) pripremat će se u Postirama na Braču.

– Nije to konačni popis, bit će još igrača, pa u svom prvom mandatu koristio sam na kraju igrače koji nisu bili na prvom popisu, najbolji je primjer Boško Balaban.

Na njegovu popisu je i Ivan Lendrić iz Zrinskog, koji dvoji da li da nastupa za Hrvatsku.

– Gledao sam ga nedavno protiv Čelika, a na te se izjave ne obazirem, mladi znaju neki put reći i što ne misle – pomirljiv je Šušak.

"Šušak boysi": Delač, Picak, Celjak, Jakoliš, Jozinović, Rugašević, Musa, Pavlović, Kelić, D. Škvorc, Punčec, Andrijašević, Ademi, Vujičević, Ozobić, Trebotić, Pamić, Tičinović, Abdurahimi, Šarić, Vukušić, Slišković, F. Škvorc, Kramarić, Lendrić

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

PI
PIDOČA
14:06 10.03.2011.

normqalno da ćemo dobit. onda ide ključna utakmica kući sa Izraelom,vjerojatno pobjeda i sigurno drugo misto koje vodi direktno na EP.ne virujem da će bilo koja ekipa koja bude druga imati minus5 bodova.

Avatar Glina74
Glina74
17:35 10.03.2011.

admine HA H Ahahahahahahahahah

LI
liliZG
12:29 10.03.2011.

Dobro dragi, onda nećemo brinuti...............