Razgovor za Goal.com

Bilić: Španjolci su najbolji, ali optimist sam jer su ranjivi

Foto: Pixsell
Bilić: Španjolci su najbolji, ali optimist sam jer su ranjivi
02.05.2012.
u 12:09
Veznjak Hoffenheima Borisa Vukčević kandidat je za Europsko prvenstvo!
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić razgovarao je za Goal.com. Zanimljivo razmišljanje ima o utakmici protiv Španjolske.

– Optimističan sam. Svi govore da je Španjolska nepobjediva, ali zaboravlja se da su na Euru 2008. Italiju prošli tek nakon jedanaesteraca, na SP-u 2010. izgubili su od Švicarske, mučili se protiv Čilea, Paragvaja... Smatram da su najbolji, odlični su, ali ako igraju 20 posto ispod svojih mogućnosti, može se igrati s njima.

Komentirao je i stanje u našoj reprezentaciji.

– Imamo jako čudnu situaciju. Modrić, Mandžukić i Srna igrali su jako puno utakmica, a s druge strane imamo skupinu od osam, devet igrača koji su ove sezone počeli samo šest, sedam utakmica. Situacija je daleko od idealne.

Poštuje sve protivnike u skupini, a Italiju i Španjolsku vidi kao favorite turnira.

– Europsko prvenstvo najokrutnije je natjecanje, neću reći da je teže od SP-a, ali svakako je teže proći skupinu. Ne postoje laki protivnici. Ponavljam, Španjolci su najbolji, Talijane sam gledao i mogu vam reći da su me oduševili, a Irska je vrlo čvrsta, protiv nje se teško ulazi u prilike za gol. Međutim, da mi netko ponudi da prođemo skupinu, a ispadnemo u četvrtfinalu, odbio bih. Mi idemo po naslov, želimo osvojiti Euro.

Upitan je Bilić i za svoju sudbinu nakon Europskog prvenstva.

– Rekao sam ljudima u savezu da ćemo se sve dogovoriti nakon prvenstva. Nikada nisam krio da bih volio voditi neki klub. Spominje me se u kontekstu Beşiktaşa i mogu reći da sam zainteresiran. To je velik klub u kojem su bili mnogi poznati treneri.

U razgovoru za Sport Bild Bilić je pak govorio o nogometašu Hoffenheima Borisu Vukčeviću.

– Gledao sam Vukčevića. Riječ je o vrlo dobrom igraču, izuzetno talentiranom. U svakom je slučaju Boris igrač za nas. Razgovarat ću s njim. Kandidat je već za Euro u Poljskoj i Ukrajini!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar ciril
ciril
13:45 02.05.2012.

Tocno! Necega se mora ostaviti ili gitare ili lopte. Bolje ipak da se ostavi lopte jer je previse star da sam igra a da vodi reprezentaciju nije on za to.

OB
-obrisani-
17:08 02.05.2012.

Nek mu jedan objasni a drugi ce na mjesto izbornika umjesto Bilica.... viste za sve sposobni.... samo zasto se nitko ne obrati i pozove takve kao vi....

PA
papaciune
13:30 02.05.2012.

moze li itko objasniti ovoj neznalici da se ostavi baluna i uhvati gitare...