ČEKIćARI U NALETU

Slaven Bilić pobijedio četvrtu utakmicu zaredom, u leđa mu gleda Van Gaal!

Foto: Reuters/PIXSELL
Slaven Bilić
Foto: Reuters/Pixsell
Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Slaven Bilić
Foto: Press Association/Pixsell
Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
Slaven Bilić
12.01.2016.
u 22:52
Pao je Bournemoth sa 3:1, isti onaj koji je prije nešto više od četiri mjeseca slavio u Londonu 4:3
Pogledaj originalni članak

Slaven Bilić zabilježio je sa svojim West Hamom još jednu pobjedu i s ova tri boda ponovno se nalazi u društvu pet najboljih momčadi engleskog Premiershipa! Ovih 3:1 protiv Bournemoutha ujedno je i osveta za poraz 3:4 na Upton Parku prije nešto više od četiri mjeseca.

Samo, tad je to bila druga momčad, nagrđena ozljedama i bez sjajnog Ennera Valencije, koji je pokazao zašto vrijedi 12 milijuna funti na "nogometnom tržištu". Ali vrijedi i kompletni West Ham, što je jasno nakon ovog povratka.

Iako su domaći imali već od 17. minute vodstvo zahvaljujući Harryju Arteru – i protiv sebe imali ozljedu Andyja Carrolla već nakon 14 minuta igre, što je otvorilo prostor za Nikicu Jelavića – čekićari se nisu predavali, već su konstantno prijetili i tražili prostor za izjednačenje i potpuni preokret. Pritom su bili i izrazito strpljivi. Isplatilo se i 67. minuti, kad najbolji pojedinac susreta Dimitri Payet fenomenalno zabija iz slobodnog udarca za 1:1, da bi potom jednako fenomenalnom loptom pronašao Valenciju u 74. minuti za 2:1.

Pritisnuli su domaći, gol je visio u zraku na obje strane, a kad se otvorio toliki prostor na protivničkoj polovici, nije Ekvadorac to mogao propustiti i u 84. zabija za konačnih 3:1. Četvrta je to pobjeda zaredom za Bilića i treća zaredom u prvenstvu. Ujedno, njegov klub ne zna za poraz već devet utakmica u nizu, od 22. studenog i Tottenhama (1:4).

Sad West Ham ima 35 bodova, a prestigao je Manchester United, koji je uspio kiksati u Newcastleu. Završilo je 3:3, a crveni vragovi vodili su 2:0 (Rooney p9', Lingard 38'), da bi Wijnaldum (42') i Mitrović (p67') vratili sve na početak. Kad je Rooney zabio svoj drugi pogodak u 79. činilo se da je to gotovo, ali u posljednjim trenucima Dummett donosi vrijedan bod za Newcastle. Imaju 18 bodova i još su u zoni ispadanja jer Swansea s utakmicom manje ima bod više.

U toj opasnoj zoni i dalje je Aston Villa, ali nakon pobjede 1:0 protiv Crystal Palacea na domaćem terenu možda su nagovijestili spas. Zabio je Joleon Lescott u 58. i nisu domaći to ispuštali kao toliko puta ove sezone.

>> Čak i kad smo gubili, nastavili smo igrati našu igru. Isplatilo se!

>> Jelavić u posljednjim minutama spasio Bilića i odveo West Ham dalje!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

SP
splitskodite1976
23:04 12.01.2016.

Svaka čast majstore...

Avatar nula
nula
23:07 12.01.2016.

Zaista pobjeda trenera. Bourne ... navalio 50 min sa presingom po cijelom terenu , iako je bilo jasno da to ne mogu izdrzati 90 min. Nane je pustija da "kala bura" pa in je zabija tricu .

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:49 13.01.2016.

Ma smjesak mi donosi sama pomisao kako sada Flak bjesni....a nemre nista....