Stigao u Istanbul

Bilić: U turske navijače zaljubio sam se na Euru 2008.

Foto: bjk.com.tr
Slaven Bilić (1)
Foto: bjk.com.tr
Slaven Bilić (1)
Foto: bjk.com.tr
Slaven Bilić (1)
Foto: bjk.com.tr
Slaven Bilić (1)
Foto: Pixsell
Slaven Bilić
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
28.06.2013.
u 18:25
- Poziv Bešiktaša nisam mogao odbiti - rekao je bivši hrvatski izbornik po dolasku u Tursku
Pogledaj originalni članak

Novi trener Beșiktașa Slaven Bilić u istanbulskoj zračnoj luci ogrnuo je klupski crno-bijeli šal i šarmirao brojne novinare pozdravivši ih na turskom.

- Vrlo sam sretan i ponosan što sam u takvoj zemlji i takvom klubu i jedva čekam da počnemo raditi. Mislio sam se malo odmoriti nakon iskustva u Rusiji, ali nisam mogao odbiti ponudu takvog kluba. Nakon razgovora s klupskim čelnicima shvatio sam da je vrijeme za veliki izazov. Moj stožer i ja možemo vam ponuditi mnogo! - rekao je, dobacio opet na turskom “Beşiktaş je najveći” i otišao u klub.

A nakon potpisa ugovora na predstavljanju je naglasio:

- U turske sam se navijače zaljubio na Euru 2008. godine, u onoj vrlo emotivnoj utakmici. No, u Hrvatskoj sam navikao na to da su navijači 12. igrač. Nemam straha niti sam zabrinut kako ću proći s Beşiktaşom.

Fasciniran je Turskom.

- Zna se da bih najviše volio raditi u Velikoj Britaniji, ali zaljubio sam se u Tursku i unatoč drugim ponudama bez razmišljanja sam prihvatio Beşiktaş.

Govorio je i o rivalstvu s Fatihom Terimom, koji je na klupi Galatasaraya:

- Veliki smo prijatelji, pili smo kave zajedno, i jako ga respektiram. On je istinska legenda, ali naravno da ću ga pokušati pobijediti.

Kao i Prosinečkog.

- Prijatelji smo i čuli smo se kada ga je navodno njega želio Bešiktaš. Nije mi on sada bio konkurent, a naravno da mi je rekao mnogo korisnih stvari o klubu. Kao i Mrmić, s kojim sam u stalnom kontaktu i nažalost nije mogao doći sa mnom jer je zaposlen u HNS-u.

Turski su se mediji dakako dotakli omiljenog mu Che Guevare, sviranja gitare... A o navodnoj želji da kupi Marija Maloču (koga Beşiktaş želi već godinu dana) i prodaji Huga Almeide nije bilo konkretnih novosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.