DANAS S RUMUNJSKOM

Bilo bi lijepo kada bi se ponovila priča iz Brazila 2011.

Foto: Hrvatski rukometni savez
Bilo bi lijepo kada bi se ponovila priča iz Brazila 2011.
10.12.2020.
u 17:33
S Rumunjskom smo do sada igrali četiri puta na europskim prvenstvima i sva četiri puta smo izgubili. Ali, pamti se pobjeda u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu – 28:27.
Pogledaj originalni članak

Rukometašice Hrvatske neće imati tri dana odmora od prve utakmice drugog kruga na Europskom prvenstvu u Danskoj. Naime, trebali smo 12. prosinca igrati prvo kolo protiv Norveške, no domaćin je sve preokrenuo pa ćemo prvo kolo igrati već danas (18.15 sati) i to protiv Rumunjske. Dakle, umjesto tri dana predaha nakon prvog kruga, Hrvatska će zbog nove promjene igrati dva susreta u tri dana.

– Ova odluka je izvan svake pameti. Za novi raspored saznao sam oko ponoći klada sam već napravio cijeli plan i program do susreta s Norveškom. Sada sve trebam mijenjati. Djevojke su trebale imati kompletno slobodno srijedu. Ovako, dobili smo dozvolu organizatora da djevojke izađu zajedno na sat vremena u obližnji park kako bi malo udahnule svježi zrak i kako ne bi razmišljale samo o rukometu – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

Rumunjska u drugi krug nije donijela nijedan bod.

– One su ovamo došle osvojiti medalju. Imali su nekih problema s igračicama u prvoj utakmici koju su izgubile od Njemačke. No, riječ je o jednoj jakoj ekipi koju predvodi sjajna Neagu. Njihova vanjska linija im je najbolji dio. U obrani igraju 6-0. Bitno je da kod nas nema euforije, čvrsto stojimo na zemlji i idemo dan po dan – zaključio je Šoštarić.

S Rumunjskom smo do sada igrali četiri puta na europskim prvenstvima i sva četiri puta smo izgubili. Ali, pamti se pobjeda u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu – 28:27. 

U drugom krugu 12 reprezentacija raspoređeno je u dvije skupine po šest. Bodovi iz prvog kruga su se prenijeli,a nakon što svaka reprezentacija odigra nove tri utakmice, prva dva sastava iz svake skupine idu u polufinale. Hrvatska je prenijela sva četiri boda i u nekoj računici, pobijedimo li još samo jednu od tri utakmice, možda bi mogla među četiri najbolja sastava Za očekivati je da će Norveška pobijediti sve tri reprezentacije iz naše skupine, ali teško da će Rumunjska i Njemačka također upisati sve tri pobjede s obzirom na to da moraju igrati protiv aktualnih svjetskih prvakinja Nizozemki, vrlo jakih Mađarica i, naravno, Hrvatske koja je hit europskog prvenstva ove godine. Tri osvojena boda u drugom krugu sigurno će nam biti dovoljna za polufinale.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
17:44 10.12.2020.

Bilo bi lijepo kada bi se ponovila priča iz Rusije 2018 pa da i ovdje Francuske cure uture dosta golova u finalu i zasluženo slave a onda se po Balkanu pocne penjanje po autobusima i slavlje za poraz.