ZANIMLJIV ŽIVOTNI PUT

Bio je na Dinamovoj listi želja i na kraju završio u zadnjoj ligi! 'Treba biti realan...'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Bio je na Dinamovoj listi želja i na kraju završio u zadnjoj ligi! 'Treba biti realan...'
20.05.2021.
u 11:01
- Povratak je bio mukotrpan. Sedam mjeseci sam radio sedam dana u tjednu.
Pogledaj originalni članak

Važna će to biti subota za varaždinski prvoligaški nogomet. Nadaju se da će, unatoč svim poteškoćama izboriti ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Varaždinski stoper Ivan Novoselec (25) vjeruje da će njegova momčad uspješno apsolvirati gostovanje u Koprivnici protiv Slavena Belupa. Kao i da će im se poklopiti ostali rezultati. Naravno, trebat će im i puno sreće.

- Neće biti nikakvih kalkulacija. U Koprivnici nas samo zanima pobjeda. U klubu ne razmišljamo o ispadanju. Cijeli tjedan uigravamo se za tu utakmicu. Eh, da smo barem ranije osigurali ostanak, a imali smo dosta prilika. Nije stvar u kvaliteti igrača. Jednostavno, nismo imali sreće jer smo u nekim utakmicama primali pogotke koji su nas koštali - ističe Novoselec.

Bez obzira na ishod zadnjih utakmica, Novoselec nema dvojbi. 

- Ostajem u Varaždinu. Čak i ako ispadnemo, odmah ćemo se vratiti u prvu ligu.

A zanimljiva je priča afirmacije ovog stopera koji se nedavno vratio nakon ozljede koljena zbog koje se oporavljao čak sedam mjeseci.

- Povratak je bio mukotrpan. Sedam mjeseci sam radio sedam dana u tjednu. Moram se zahvaliti Andreju Bušiću, mladom varaždinskom stručnjaku za kondicijsku pripremu i oporavak sportaša. On me vratio u život. Ozljede su me samo ojačale. Za moje samopouzdanje jako je bitna činjenica da sam, u usporedbi s ranijim testiranjima, po svim parametrima u boljem stanju nego prije ozljede.

Novoselec je u pogonu već mjesec dana, odigrao je četiri utakmice u udarnoj postavi varaždinske momčadi, a protiv Rijeke je zabio pogodak.

- Bio mi je to prvi pogodak u Prvoj HNL.

Zanimljivo, za ovog stopera prije nekoliko je godina bio zainteresiran i zagrebački Dinamo.

- Igrao sam tada u Zavrču, prvu slovensku ligu. Postojao je popis od desetak igrača iz slovenske lige za koje se Dinamo zanimao. Ja sam bio među njima. Na kraju su uzeli Petra Stojanovića iz Maribora. Još i danas imam taj dopis, čuvam ga za uspomenu. Ne razmišljam o tome što bi bilo da sam kojim slučajem otišao u Dinamo. To je u tom trenutku samo bio znak da sam bio na dobrom putu. Treba biti realan...

A put ga je iz Slovenije odveo u Lokomotivu gdje je, umjesto očekivanog dvogodišnjeg ugovora, potpisao četveromjesečni stipendijski.

- Potom sam otišao na posudbu u Lučko gdje smo izborili ostanak u ligi. Nakon toga sam ostao bez kluba. Vratio se kući u Sračinec gdje sam igrao drugu županijsku ligu. U tim sam trenucima čak i odustao od nogometa. Bilo je to u sezoni 2017.-2018. Nakon toga sam raskinuo s menadžerom i u nekoliko godina, iz najnižeg ranga, došao do prve lige - zaključio je Novoselec.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
17:00 20.05.2021.

Zanimljiv dječko. Ili pak čovjek.