ČEKA PRILIKU

Bio je neupitan, ali Dalić ga drži na klupi: 'Ambiciozan sam i zato sam nezadovoljan'

Foto: Lee Smith/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Bio je neupitan, ali Dalić ga drži na klupi: 'Ambiciozan sam i zato sam nezadovoljan'
20.06.2021.
u 11:19
- Nisam potišten, tužan ni nesretan. Možda sam samo smireniji.
Pogledaj originalni članak

Bruno Petković na Europskom prvenstvu još uvijek nije dobio značajniju priliku, ali protiv Češke je potvrdio koliko znači momčadi.

- Dosad smo odigrali ispod očekivanja i pričam to zbog kapaciteta i mogućnosti koje imamo u odnosu na prikazano - rekao je Petković i nastavio:

- Ne nedostaju trka, želja ni neki faktor koji bi sugerirao da se ne gine za dres.

Izbornik ima svoju viziju, ali smatra li Petković da bi drugačiji pristup mogao ponuditi više protiv Škotske. To se tiče i njegove uloge.

- Još uvijek u domeni mog posla nije slaganje taktike i ne igram se trenerskog posla. Tu sam odrađivati što mi je zadano. Naravno da će se neke stvari drugačije, to je izbornik i najavio. Ali, nas je tu 26 i ne vjerujem da se itko može staviti u poziciju da bi trebao igrati ispred nekoga. Svi želimo igrati i svi smo na raspolaganju. Imamo momčad koja je iznad svakog pojedinca i tako se treba ponašati. Potreban je respekt prema kolegi i nikad se neću izdvojiti, niti ćete čuti od mene da baš ja trebam igrati.

Djeluje smireno i potišteno, postoji li vjera o povratku na željenu razinu.

- Nisam potišten, tužan ni nesretan. Možda sam samo smireniji da ne uđem u nepotrebne konflikte s novinarima. Atmosfera kao atmosfera je fantastična, što možda zvuči apsurdno s obzirom na očekivanja. Nemamo nikakvih problema u momčadi. I svjesni smo da je jedino mjerilo ono što pokazujemo na terenu, to nam nedostaje. Škotska je prava prilika pokazati to.

Protiv Češke je imao sjajnu priliku.

- Puno ljudi bi se radovalo golu, ali nitko ne bi bio sretniji od mene da sam zabio. Dosta puta bih napravio lažnjak u toj situaciji, ali nekad sreća biva zaslužena i u tom trenutku možda nisam zaslužio odlučiti utakmicu. Na meni je nastaviti raditi, truditi se i boriti da dobiješ što zaslužiš. Sve bude nagrađeno, nekad prije, nekad kasnije. Ipak, nema smisla plakati za prolivenim mlijekom. Sve se može promijeniti u jednoj utakmici.

Škotska?

- To je jedna jako čvrsta i tvrda ekipa, što potvrđuje remi s Engleskom. I to dovoljno govori o njima. Neke dublje analize tek ćemo imati, ali ono što sam gledao, oni djeluju homogeno, brzi su u kontrama, ali tu smo fokusirati se na nas. Ne podcjenjujemo ih, ali moramo se prvenstveno fokusirati na nas i u tom slučaju bi kvaliteta mogla prevladati.

Oni su oduvijek poznati kao srčana reprezentacija, čemu Hrvatska mora parirati da bi kvaliteta došla do izražaja.

- Utakmica će dati puno odgovora i svi koji su nam bili najveći kritičari i koji su bili najveća podrška, dobit će odgovore protiv Škotske.

Izbornik je prvo izjavio da Petković nije upitan u prvih 11, ali realnost je da dvije utakmice ulazi s klupe.

- Već sam ranije rekao da nas je 26 i ne znam igrača koji bi rekao da ne želi igrati. Osim ako nema fizičkih problema. Kako se nadam ja, nadaju se i svi ostali. Ne želim uopće izraziti nezadovoljstvo niti ću ga ikad izbaciti na van. Igrač koji nije nezadovoljan kad ne igra, nije ambiciozan. Tu sam u službi momčadi i kad igram, nisam nikad bio tipičan napadač koji gleda statistiku iako sam svjestan da bih s više sebičnosti možda više pomogao. Uvijek ću se zalagati za momčad, bez obzira na odluku izbornika i moje mišljenje. Tako razmišljamo svi, to je zdravo, sportsko i ambiciozno razmišljanje. Ne želim se stavljati u ekipu preko medija nego kroz treninge i zalaganje.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

ST
Stipan
11:56 20.06.2021.

Dalić nije trener .

MA
Marsi
15:16 20.06.2021.

Petkov problem je sto u igri nije prgav. Tjelesno je snazan ali to ne pokazuje na terenu . Malo vise bezobrazluka mu nebi skodilo. Na svakoj tekmi ga tuku a to bi i on morao raditi.

MO
Moskovija
11:59 20.06.2021.

petkovića je dalić trebao stavljati da igra od početka jer zbog ozljede u dinamu zadnjih mjesec-dva dana nije trenirao nego samo igrao i što je više igrao bio je sve bolji...tako je i sad dalić s njime trebao kretati od početka, a ne ga stalno uvoditi kao zamjenu jer mi nemamo igrača koji ga može zamijeniti! također i ivanušec s kojim je uigran u dinamu i kad su njih 2 ušla protiv čeha odmah je cijela momčad bila bolja bar 50%! na rebića niti trošiti riječi, a ni kramarić ništa ne pokazuje i totalno su van forme